TÁJÉKOZTATÁS: ezen oldalon található archív információkat jogszabályi előírás alapján meg kell tartani.


A hatályos honlap ezen a linken érhető el: https://ujpest.hu
A város köszönettel tartozik az újpestieknek a sikerért | Újpest
Köszöntöm Újpest honlapján!
Déri Tibor
Déri Tibor, Újpest polgármestere

Ajánlott videó



Mostantól Újpest TV vagyunk! Együtt Önökkel!

Az Újpest TV legfrissebb adása...

Újpesti Találkozások



Városkalauz - Újpest 2017


Városkalauz - Újpest 2017

Kapcsolatok











Főépítészi Iroda dokumentumai



Főépítészi Iroda elérhetősége
Az oldalt 14820816 alkalommal 10361818 látogató nézte meg a mai napig 2009.01.01. óta

A város köszönettel tartozik az újpestieknek a sikerért

A felújítás idejére a betegek türelmét kéri az önkormányzat


Az újpesti képviselő-testület még 2011 februárjában döntött arról, hogy a Görgey úti felnőtt járóbeteg szakrendelőt saját tulajdonába veszi. A döntéssel lehetőség nyílt arra, hogy harminc év után az épületet végre felújítsák. Az épületben megkezdett munkálatokat ma sajtótájékoztatón mutatták be a város vezetői.



Címkék:
SZTK
Az újpesti SZTK épülete több mint hatvan éves és igen rossz állapotban van, mert a főváros a korábbi évtizedekben elhanyagolta. Újpest Önkormányzata azonban vállalta, hogy a létesítmény gondosabb gazdája lesz, ennek szellemében kezdődik meg most a felújítási, korszerűsítési program – kezdte szavait Wintermantel Zsolt polgármester a rekonstrukció sajtótájékoztatóján. Kiemelte, a helyiek mindkét Újpesti Párbeszédben elsődleges feladatnak tekintették a szakrendelő rendbetételét.

A Szakorvosi Rendelő energetikai korszerűsítésére az uniós KEOP pályázat keretében közel 330 millió forint támogatást nyert el a város, amelyet az önkormányzat további kétszázmillió forinttal egészített ki. Az épületenergetikai fejlesztésekre és a közvilágítás korszerűsítésére ezzel együtt csaknem ötszázharmincmillió forint áll rendelkezésre.

Az ütemterv szerint hetente egy szint belső munkáinak – ablakcsere, fűtőtestek, világítótestek cseréje - kivitelezése fejeződik be, eközben a homlokzat szigetelését, festését folyamatosan végzik. A kivitelezési munkák alatt a rendelőintézet – ha nem is zavartalanul – működni fog, a külső renoválás pedig a rendelőintézeti gyógyító munkát már nem befolyásolja. A tatarozás  hetediken kezdődött – tette hozzá a polgármester.

A korszerűsítés során az épület utólagos hőszigetelésével párhuzamosan valamennyi homlokzati nyílászárót kicserélik, a déli oldalon lévő ablakok speciális bevonattal készülnek, ami miatt az SZTK hőterhelése mintegy ötödével csökken. Az épületen belül kicserélik a radiátorokat és korszerűsítik a fűtési rendszert, valamint lecserélik a lámpatesteket, továbbá a korszerűtlen ablakklímákat egy korszerű levegőhűtő rendszer váltja fel.

Dr. Hollósi Antal, a Károlyi Sándor Kórház orvos-igazgatója a rekonstrukcióval kapcsolatban megjegyezte, Újpest e tekintetben lemaradt más kerületekhez képest, a felújítást követően viszont európai szintű betegellátás folyhat majd a rendelőben. Rámutatott, a gépek cseréjével például az egynapos sebészet feltételei is adottak lesznek.

Mint ismert, az önkormányzat tavaly októberben a rendelő belsejében a mellékhelyiségek rendbetételével, beteghívó-és térfigyelő rendszer kiépítésével kezdte meg a felújítást, amely a most megkezdett energetikai munkálatokkal együtt november 30-ára teljesen lezárul.

Újpest Önkormányzata nevében Wintermantel Zsolt polgármester ezúton is köszöni az újpesti embereknek, hogy kiálltak a szakrendelő átvétele mellett, támogatták a városvezetést a megvalósításban és türelemmel viselték, viselik a felújítással járó kényelmetlenségeket.

M. Orbán András


Wintermantel Zsolt köszöntőbeszéde a rendezvényen:


Tisztelt Vendégeink!

Üdvözlöm e jeles napon a körünkben megjelent újpesti orvosokat, egészségügyi vezetőket, a projekt megvalósításában közreműködő munkatársaimat és a sajtó képviselőit.

Az újpesti képviselő-testület 2011 februárjában döntött arról, hogy saját tulajdonába veszi a Görgey úti felnőtt járó beteg szakrendelőt. A döntéssel lehetőség nyílt arra, hogy harminc év után az épületet végre felújítsuk. Jól látható, hogy igencsak ráfér a felújítás.

Tavaly ősszel a Fővárosi Közgyűlés is áldását adta a szakrendelő átadására, így Újpest Önkormányzata vette át a Görgey úti SZTK működtetését. A döntést hosszas küzdelmek előzték meg, a jelenlegi városvezetés részéről nagyon határozott fellépésre volt szükség ahhoz, hogy a megállapodás létrejöjjön.

Ehhez a határozott fellépéshez, a konfliktusok megvívásához nélkülözhetetlen volt az újpesti emberek támogatása, az a tudat, hogy ők meg akarják menteni a szakrendelőt és azt akarják, hogy azt Újpest Önkormányzata működtesse.

Mind a tavalyi, első mind idén második alkalommal útnak indított Újpesti Párbeszédben az itt élők a legfontosabb célok közé sorolták a szakrendelő átvételét, felújítását.

Jómagam és vezetőtársaim is sokszor kinyilvánítottuk, hogy Újpestnek önállóan kell döntenie a szakrendelő sorsáról. Közösen értük el tehát, hogy Újpest ismét saját kezébe veszi a járóbeteg-ellátást. Sok-sok küzdelmes egyeztetés és kitartó munka után végre magunkénak tudhatjuk az SZTK-t, melynek régi, elavult épületét e sikeres pályázat révén felújíthatjuk.

Mindig emlegetni szoktam, hogy Újpest valaha, amikor még nem tartozott a fővároshoz, teljes egészében meg tudta oldani saját egészségügyi ellátását. Az én célom az, hogy ez egyszer ismét így legyen. Erről a célról sose fogok lemondani. Újpest büszkeségéhez ez számomra mindig hozzátartozik.

Az SZTK épülete, ahol Újpest lakosságának járóbeteg ellátási feladatait évtizedek óta végzik, immár hatvan éves! Az idő vasfoga mély nyomokat hagyott az épületen, mert a főváros a korábbi évtizedekben elhanyagolta.
Mi vállaltuk, hogy a létesítmény gondosabb gazdája leszünk! Ennek szellemében kezdődik meg most a felújítási, korszerűsítési program.

A Szakorvosi Rendelő energetikai korszerűsítésére a KEOP pályázat keretében közel 330 millió Forint támogatást nyertünk el. A felújításhoz Újpest Önkormányzata további 200 millió Forint önrésszel járul hozzá. Az épületenergetikai fejlesztésekre és a közvilágítás korszerűsítésére a felújítások teljes keretösszege így megközelíti az 530 millió Forintot!

Röviden szeretnék beszámolni arról, hogy hol tartunk most!

A közbeszerzési pályázat sikeres lezárása után szerződést kötöttünk a kivitelezőkkel. Az előkészítő-, illetve az organizációs munkák július 2-án megkezdődtek, a kivitelezés a 7. emeleten július 16-án megindult.

Az ütemterv szerint hetente egy szint belső munkáinak kivitelezése fejeződik be. Kicserélik az ablakokat, fűtőtesteket, világítótesteket.
Mindeközben a homlokzat szigetelése, festése folyamatos lesz. A felújítási munkálatok november 30-ra teljesen elkészülnek.

Tisztelt Vendégeink!

Nagyon nagy öröm számomra, hogy bejelenthetem az újpesti szakrendelő felújítási programjának kezdetét. Reményeim szerint, ahogy az ország kilábal a válság időszakából, több lehetőség nyílik majd számunkra is arra, hogy továbbfejlesszük Újpest egészségügyi rendszerét.
 
Egyúttal szeretnék mindenkit biztosítani arról, hogy Újpest mai városvezetése a rendelkezésre álló lehetőségek szerint minden kezdeményezést, eseményt és programot örömmel támogat, ami közös egészségünk védelmét, az újpesti közösség egészségesebb és boldogabb élet szolgálja. Ezért is fontos számunkra többek között a folyamatban lévő újpesti Egészségterv megvalósítása is.

Szeretném megköszönni az újpesti embereknek, hogy kiálltak a szakrendelő átvétele mellett, támogatták a városvezetést abban, hogy ezt közösen megvalósítsuk és türelemmel viselték, viselik a felújítással járó kényelmetlenségeket.

Végezetül, megragadom az alkalmat, hogy megköszönjem azon munkatársaimnak, azoknak a szakembereknek, szakpolitikusoknak a munkáját, akik lehetővé tették, hogy e nagyszabású megújulási folyamat beindulhasson!

Nagy István népjóléti alpolgármester úrral, valamint Dr. Hollósi Antal országgyűlési képviselő úrral, a Károlyi Kórház orvos-igazgatójával, az Országgyűlésben, illetve a Fővárosi Önkormányzatnál sikerült elérnünk ennek a projektnek a támogatását!

Köszönöm Dr. Varga József főorvos úrnak a rendelő ügyvezető igazgatójának, az átvétel során, illetve az előkészítés folyamatában végzett munkáját.

Végezetül, de nem utolsó sorban, köszönöm Dr. Pál Miklósnak a Dunakeszi Szakrendelő igazgatójának az átadás–átvétel során nyújtott szakmai tanácsait.

Tisztelt Vendégeink!

A kivitelezési munkák alatt a rendelőintézet, ha nem is zavartalanul, de folyamatosan működni fog. Tudjuk, hogy a felújítási munkák kényelmetlenséget okoznak a betegnek, az orvosnak, az ellátó személyzetnek egyaránt.
Ezért ezúton is kérem a betegek, orvosok, nővérek, az intézményben áldásos tevékenységüket végző szakemberek, és minden érintett megértését és szíves türelmét. Kérem a kivitelező cégek munkatársait, hogy szakértelmük mellett kiemelt figyelemmel végezzék az épület felújítását.

Bízom abban, hogy a tél beállta előtt, a munkák végeztével egy kényelmesebb, korszerűbb, takarékosabb működésű közintézményt bocsáthatunk az újpestiek szolgálatába.











Kapcsolatok

































EU Cookie Law warning message demo page