TÁJÉKOZTATÁS: ezen oldalon található archív információkat jogszabályi előírás alapján meg kell tartani.


A hatályos honlap ezen a linken érhető el: https://ujpest.hu
Újpesti Városnapok: Lecsófesztivál | Újpest
Köszöntöm Újpest honlapján!
Déri Tibor
Déri Tibor, Újpest polgármestere

Ajánlott videó



Mostantól Újpest TV vagyunk! Együtt Önökkel!

Az Újpest TV legfrissebb adása...

Újpesti Találkozások



Városkalauz - Újpest 2017


Városkalauz - Újpest 2017

Kapcsolatok











Főépítészi Iroda dokumentumai



Főépítészi Iroda elérhetősége
Az oldalt 14820771 alkalommal 10361779 látogató nézte meg a mai napig 2009.01.01. óta

Újpesti Városnapok: Lecsófesztivál

Élmény és íz minden mennyiségben


Sajnálhatják azok a háziasszonyok, akik már üvegbe vagy fagyasztóládába tették a télire szánt "hagyományos" lecsót. A zsiradék mellett vöröshagymából, fűszerpaprikából, zöldpaprikából, paradicsomból összeállított, jellegzetesen nyári étel ugyanis ennél tovább ragozható. Erre találtunk példát szeptember 1-jén, szombaton reggel a Piacon.



Címkék:
Piac
Városnapok
Finom illatok jelezték, merre tartsunk a lecsófesztiválra. A kifőzde soron 11 kiskondérban állt a tizenegy féle lecsóköltemény. Hosszú sor kígyózott a kóstolásra.

Mivel tanulni sohasem késő, kíváncsian gusztáltuk az étkeket. Közben jegyzetfüzetünkben húztuk a strigulát, melyik is a legízletesebb. A lecsókóstolóktól ugyanis elvárható, hogy voksoljanak is, állítsanak fel sorrendet. Mi is megpróbáltuk. Nem volt egyszerű. A választék ugyanis kolbászos-rizses, tarhonyás-, csirkemájas-gombás-kapros, kolbászos-, csípős-, natúr-, karfiolos-, csülkös-, erős-, és magyar módra készített lecsó volt. Friss házikenyérrel tunkolva.

Nagyon finom!

Széles István először az erőset, majd a karfiolos változatot kóstolta meg, kétszer állt be a hosszan kígyózó sorba:
" Nagyon szeretek főzni, nálunk a konyha az én reszortom. Nyugdíjas vagyok, a feleségem jövőre csatlakozik hozzám. Keresem az új ízeket, még a lecsónál is. Mit mondjak, az erős lecsó könnyeket csalt a szemembe". De nagyon finom!"

Kárász Mária a csirkemájas-gombás-kapros változattal kezdte:
"Ilyet nem kóstoltam még. Érdekes összeállítás, szinte nem is lecsónak gondolná az ember. Még egy falatot kérek a kolbászos rizsesből és persze szavazok is. Tavaly szintén erre jártam a lecsófesztivál idején. Most azt tapasztaltam, hogy egészen új ízekkel próbálkoztak a jelentkezők és nincs két egyforma étel".

Jubileumi kóstolás

Az Újpesti Piac-és Vásárcsarnok immár ötödik alkalommal várta az újpestieket a hagyományos nyár végi, városnapi lecsófesztiválra. A lecsó elkészítésére bárki vállalkozhatott, aki augusztus 28-ig leadta jelentkezési lapját. Az elmúlt évinél többen, 11-en neveztek a versenyre. A versenykiírás szerint 3 kiló paprika jelenthette az étel alapját, a többi hozzávalót ki-ki magától tegye hozzá. A nevezők között voltak visszatérő jelentkezők, akik ki nem hagynák ezt a lehetőséget. De új variációval jelentkeztek.

Titkos szavazás

A számmal "titkosított" ételekre sokan szavaztak. Az eredményhirdetés jövő héten, pénteken lesz. A díjakat– vándorserleget, kupákat, érmeket és okleveleket – akkor osztja ki a versenyt meghirdető Piacfelügyelőség.

Még tart a szezon

S, ha valaki éppen most kapott kedvet az új recepttel a befőzéshez, vagy egy jó vacsora elkészítéséhez, remek lehetőséggel élhet. Ezekben a napokban ugyanis rendkívül kedvező áron kínálja a paprikát, a paradicsomot több árus az újpesti Piacon. Kipróbálhatók az új receptek. Tart még a lecsószezon.

–B. K.








Kapcsolatok

































EU Cookie Law warning message demo page