TÁJÉKOZTATÁS: ezen oldalon található archív információkat jogszabályi előírás alapján meg kell tartani.


A hatályos honlap ezen a linken érhető el: https://ujpest.hu
60 év után megújult az újpesti szakrendelő | Újpest
Köszöntöm Újpest honlapján!
Déri Tibor
Déri Tibor, Újpest polgármestere

Ajánlott videó



Mostantól Újpest TV vagyunk! Együtt Önökkel!

Az Újpest TV legfrissebb adása...

Újpesti Találkozások



Városkalauz - Újpest 2017


Városkalauz - Újpest 2017

Kapcsolatok











Főépítészi Iroda dokumentumai



Főépítészi Iroda elérhetősége
Az oldalt 14832434 alkalommal 10371849 látogató nézte meg a mai napig 2009.01.01. óta

60 év után megújult az újpesti szakrendelő


Az 1951-ben átadott Újpesti Szakorvosi Rendelőintézet működtetését Újpest Önkormányzata 2011 októberében vette át a Fővárosi Károlyi Sándor Kórháztól. A 60 éves épületen az utolsó lényegi felújítási munkát mintegy harminc éve végeztek, ezért a leromlott és erősen elhanyagolt épületen azonnal megkezdődtek az évtizedek óta hiába várt felújítások.



Címkék:
SZTK
Az azonnali beavatkozásokat követően, a felújítás második szakaszában  a Szakorvosi Rendelő energetikai korszerűsítésére a KEOP pályázat keretében került sor. Az épületenergetikai fejlesztési és a közvilágítás korszerűsítési beruházás értéke mintegy 305 millió forint, amelyből a KEOP pályázaton elnyert összeg 194 millió forint, az önkormányzat által biztosított önrész pedig 111 millió forint. Az Újpesti Szakrendelő korszerűsítési munkálatai 2012. július 16-án kezdődtek, és október 15-re fejeződtek be.

A felújítási folyamatot sikerült úgy szervezni, hogy aközben a rendelőben a gyógyítás és betegellátás folyamatosan és zavartalanul folyt, jelentősebb fennakadás nem történt. Az újpestiek nagy-nagy türelemmel viselték a munkálatokkal járó apróbb kellemetlenségeket, hiszen tudták, hogy az évtizedek óta elhanyagolt, korszerűtlen Szakrendelő nekik szépül.

Az energetikai, fűtési rendszerek korszerűsítésével, a jövőben pénzt takarít meg az intézmény. A gazdaságos üzemelés átcsoportosítható forrásokat jelent, amelyek további fejlesztéseket, felújításokat tesznek lehetővé. Ez azt jelenti, hogy a felújítási folyamat nem áll meg, hanem a jövőben lépésről-lépésre folytatódik.

Újpest Önkormányzata nevében Wintermantel Zsolt polgármester ezúton is köszöni az újpesti embereknek, hogy kiálltak a szakrendelő átvétele mellett, támogatták a városvezetést a megvalósításban és türelemmel viselték, viselik a felújítással járó kényelmetlenségeket.

Dr. Hollósi Antal országgyűlési képviselő a zárórendezvényen hangsúlyozta: „Mindössze másfél év telt el azóta, hogy a döntés megszületett arról, hogy Újpest az egészségügy területén is saját kezébe veszi a sorsát. Jelentős siker ez, mert olyan időkben értük el, amikor az európai válság mindenkit gyötör és borzasztó nehéz bármilyen fejlesztésbe belefogni és azt sikerrel végigcsinálni.”

Megvalósult átalakítások:

Nyílászárók cseréje

Az első feladat az épület valamennyi homlokzati nyílászárójának cseréje volt. A főépület déli homlokzatán 150 db, az északi homlokzaton 75 db, a terveknek megfelelően 4-es tagoltságú egyforma ablakot építettek be, mely visszahozta az épület eredeti építészeti arculatát.
Az épület egészén mintegy 2140 m2 nyílászáró felület cseréje történt meg korszerű, hőszigetelő, ablakszerkezetekre. Az új nyílászárók hang és hőszigetelési értékei teljes mértékben megfelelnek a mai modern kor technológiai követelményeinek.

Külső burkolat hőszigetelése

Az épület falai (összesen 3700 négyzetméteren) új, külső ásványgyapot hőszigetelést kaptak, miközben sikerült visszaadni az intézmény eredeti jellegét.

Fűtési rendszer

Az energetikai megújulás a fűtési rendszer korszerűsítését is megkövetelte. Összesen 344 egységet, radiátorokat és szerelvényeiket, valamint a kazánokat és a melegvíz-termelő egységeket is kicserélték. Korszerű, hőmérséklet-függő, több pontos fűtésszabályozó rendszert építettek ki, amely a működtető számára energiaköltség-csökkentést is eredményez.

Épületvillamossági munkák

A korábbi elavult típusú (850 db) lámpatestet új, modern és energiatakarékos berendezésekre cserélték, ezáltal is hozzájárulva a költségek csökkentéséhez valamint a környezetvédelemhez.

Hűtési rendszer felújítása

A meglévő elavult, magas fogyasztású ablakklímákat korszerű, környezetbarát és energiatakarékos rendszerre cserélték. Így az épület a meleg nyári hónapokban is modern, klimatizált lesz.







Kapcsolatok

































EU Cookie Law warning message demo page