TÁJÉKOZTATÁS: ezen oldalon található archív információkat jogszabályi előírás alapján meg kell tartani.


A hatályos honlap ezen a linken érhető el: https://ujpest.hu
Tésztaszobrász újpesti ovisok a piacon | Újpest
Köszöntöm Újpest honlapján!
Déri Tibor
Déri Tibor, Újpest polgármestere

Ajánlott videó



Mostantól Újpest TV vagyunk! Együtt Önökkel!

Az Újpest TV legfrissebb adása...

Újpesti Találkozások



Városkalauz - Újpest 2017


Városkalauz - Újpest 2017

Kapcsolatok











Főépítészi Iroda dokumentumai



Főépítészi Iroda elérhetősége
Az oldalt 14833531 alkalommal 10372799 látogató nézte meg a mai napig 2009.01.01. óta

Tésztaszobrász újpesti ovisok a piacon


Óvodások újabb csoportjai keresték fel az újpesti piacot 2012. november 8-án csütörtökön délelőtt, hogy megismerkedjenek annak kereskedelmi és közösségi funkciójával. A gyerekek meglátogatták a Lipóti Pékséget is, ahol péksüteményeket készítettek.



Címkék:
Piac
Újpest Önkormányzatának kezdeményezése azt a célt szolgálja, hogy a bevásárlóközpontokhoz, plázákhoz szoktatott gyermekeket visszavezesse az olyan klasszikus közösségi terekbe, mint az Újpesti Piac is, ahol kitűnő minőségű magyar, nagy-, és kistermelői termékekhez juthatnak a vásárlók, s közben találkozhatnak barátaikkal, ismerőseikkel, megbeszélhetik ügyes-bajos dolgaikat.

Délelőtt fél tízkor a Park Óvoda nagycsoportosai érkeztek a vásárcsarnok elé, ahol Wintermantel Zsolt köszöntötte őket. A polgármester kérdésére, hogy ki járt már a piacon, szinte minden gyerek felnyújtotta a kezét. A piac területén működő Lipóti Pékségben Oberhauser János üzletvezető mutatta meg a gyerekeknek, hogyan készül a kenyér, majd a kicsik nekigyürkőztek és az előre elkészített tésztából péksüteményeket formáltak. Saár Petra lett a leggyorsabb, élethű csigája hamarosan ropogósra sült. 

Ezt követően az ovisok kísérőikkel végigjárták a piacot, az egyik árushelyen almákat, másik helyen mandarinokat válogathattak, amelyeket az óvodában majszolnak majd el.  A halaknál és a savanyúságoknál is elidőzött a csoport. Mire a séta véget ért, megsültek a sütemények, a gyerekek boldogan, élményekkel gazdagodva tértek haza.

Ekkor érkezett a másik csoport, amely ugyanúgy ismerkedett a piaccal, mint a korábban érkezők.


Á.T.








Kapcsolatok

































EU Cookie Law warning message demo page