TÁJÉKOZTATÁS: ezen oldalon található archív információkat jogszabályi előírás alapján meg kell tartani.


A hatályos honlap ezen a linken érhető el: https://ujpest.hu
HétVÉGre, Újpesten | Újpest
Köszöntöm Újpest honlapján!
Déri Tibor
Déri Tibor, Újpest polgármestere

Ajánlott videó



Mostantól Újpest TV vagyunk! Együtt Önökkel!

Az Újpest TV legfrissebb adása...

Újpesti Találkozások



Városkalauz - Újpest 2017


Városkalauz - Újpest 2017

Kapcsolatok











Főépítészi Iroda dokumentumai



Főépítészi Iroda elérhetősége
Az oldalt 14820139 alkalommal 10361214 látogató nézte meg a mai napig 2009.01.01. óta

HétVÉGre, Újpesten

Néhány nappal karácsony előtt


A hétvége már a karácsony és otthoni gondolatokkal telik. Advent negyedik vasárnapja után a szentestére, és a karácsonyi ünnepnapokra készülünk. A sütés-főzés és az utolsó perces vásárlások idején programajánlónkban mégis arra ösztönözzük Önöket, tegyenek kitérőt a Szent István téri ünnepi forgatagba. Például a nagyszínpad sztárfellépőinek, Dolhai Attila és Peller Anna szombaton 16 órakor kezdődő koncertjére!



Címkék:
Karácsonyi Vásár
Piac

Hétvége az Újpesti Karácsony Vásárban

A hétvégén semmiképpen ne hagyjuk ki a Szent István teret, az Újpesti Karácsonyi Vásár programjait! A vásárvárosban felállított egyforma házikókban különféle portékák vásárolhatók az ünnepekre. Kapható minden, ami szem-szájnak ingere, különleges vásári ételekkel, falatokkal, forró italokkal tehetjük kellemessé az ünnepvárás idejét.

Szombaton folytatódnak a vásár kulturális programjai a Találkozzunk többször!   programsorozat részeként

Kézműves foglalkozástól a musical sztárokig! 

A teljes és részletes programokról tájékozódjon az ujpest.hu honlapon és az Újpesti Napló legújabb lapszámából! 

Egy kis ízelítő: szombaton délelőtt városházi kézműves foglalkozás, a Szent István téren a Vagabanda produkció, Betlehemes játék szórakoztatja a publikumot. A legkisebbeket Hevesi Imre zenebölcsijébe várják, az Ifjúsági Házba. 

Délután a Szent István téri nagyszínpadon adventi gyertyagyújtásra készül az újpesti református egyház közössége.   Az ünnepi programot 16 órától a Nagyszínpadon Dolhai Attila és Peller Anna koncertje követi. 

A vasárnap délután ezúttal is a komolyzene kedvelőié, két roppant tehetséges újpesti fiatal: Vörösváry Márton és Vörösváry Ibolya koncertezik a Városháza Dísztermében. A koncerten a zongora-, és a hegedűjáték kap főszerepet, s egyben búcsúzik az idei karácsonyi vásár kulturális programsorozata. 

Az Újpesti Karácsonyi Vásár programjai térítésmentesen látogathatók.

Térjünk be a piacra!



(Idén is lesz - halászlé)

Szombaton az Újpesti Piac-és Vásárcsarnok területén egy-egy kifőzde ajánl, jutányos áron, ünnepi falatokat. Most szombaton a karácsony vásár 1-es számú faházába települt Stari- Ker. Kft. halászlevet főz, balatoni pontyból, amelyet adagonként 890 forintos áron kínál. A halászlé jótékonysági célokat is szolgál, 100 adag étel árát ugyanis az Újpesti Cseriti rászoruló gyermekeket támogató programja javára ajánlotta fel a kifőzde tulajdonosa. 

Édes Karácsony az Adományozó Háznál

Jótékonyságra a Cseriti Adományozó Házában is sort keríthetünk. Szombaton 16 órakor például neves adományozókkal találkozhatunk. Az Újpesti Cseriti ugyanis Édes karácsony elnevezéssel szombatonként újpesti hírességek sütötte édességgel vendégeli meg mindazokat, akik adományokkal segítik az Újpesti Cseriti hátrányos helyzetű gyermekeket támogató programját. Az Újpesti Cseriti tetszőleges összegű adományokat köszönettel fogad.

Újpest város Napja 

A vásár eddigi szombatjain újpesti olimpikonok, sportolók, majd művészek érkeztek sütivel a vásárba. Őket ezen a hétvégén Újpest díszpolgárai, Újpestért-díjasai valamint a város vezetői követik, akik süteménnyel megrakott tálcákkal érkeznek az Adományozó Házhoz. A közelgő ünnep is sok témával szolgál, az ízletes sütemények receptje is elkérhető, otthon ki is próbálható.

A vásárvároson kívül

Táncoslábúaknak: elmaradhatatlan randi

Vasárnap 17 órától a hagyományos Vasárnapi Randevút ajánljuk figyelmükbe, amely az Ady Endre Művelődési központ minden hétvégén jelentkező estje. A Szilver zenekar a nosztalgia jegyében szolgáltatja a talp alá valót.

Kiállítások, tárlatok

Színpompás akvarellek és kedves grafikák láthatók az Újpesti Kulturális Központ Lóverseny téri Közösségi Házban. Holka Edit kiállításának címe: Madár-melódiák.  

Kovács Jocó zenész, festőművész „Ritmusok ecsettel és dobverővel” című kiállítása új tárlat és január 6-ig az Ifjúsági Házban, az Új Galériában látható. 

Az Újpest Galériában két új tárlat várja a vizuális művészet kedvelőit. Wang Wei Ping és Wang Guei Lan kínai festőművészek tárlatával egy időben az Újpesti Művészek Társasága hagyományos év végi, összegző kiállítását tekinthetik meg az érdeklődők, december 30-ig.

A kiállítások a hétvégén is látogathatók.

Kellemes kikapcsolódást és jó pihenést , boldog karácsonyt kívánunk!








Kapcsolatok

































EU Cookie Law warning message demo page