TÁJÉKOZTATÁS: ezen oldalon található archív információkat jogszabályi előírás alapján meg kell tartani.


A hatályos honlap ezen a linken érhető el: https://ujpest.hu
Még több termelői áru az újpesti piacon | Újpest
Köszöntöm Újpest honlapján!
Déri Tibor
Déri Tibor, Újpest polgármestere

Ajánlott videó



Mostantól Újpest TV vagyunk! Együtt Önökkel!

Az Újpest TV legfrissebb adása...

Újpesti Találkozások



Városkalauz - Újpest 2017


Városkalauz - Újpest 2017

Kapcsolatok











Főépítészi Iroda dokumentumai



Főépítészi Iroda elérhetősége
Az oldalt 14832447 alkalommal 10371856 látogató nézte meg a mai napig 2009.01.01. óta

Még több termelői áru az újpesti piacon


December 21-én pénteken hivatalos ünnepi keretek között dr. Fazekas Sándor Vidékfejlesztési Miniszter jelenlétében együttműködési megállapodást írt alá a Magyar Piac Szövetkezet nevében Konrád Istvánné elnök, és az Újpesti Piacot képviselő Práger Ferenc piacvezető. A megállapodás célja, hogy az újpesti piacon is minél nagyobb mennyiségben megjelenhessenek a környékbeli termelőktől származó minőségi élelmiszerek.



Címkék:
Piac
Wintermantel Zsolt

Pénteken, ünnepélyes keretek között tizenkettedikként csatlakozott a Magyar Piac Szövetkezettel kapcsolatra lépett agorákhoz az Újpesti Piac. Az egyik legrégibb fővárosi piacként már eddig is gazdag választékot találhattak a vásárlók a kistermelők, őstermelők, kézműves termékek közül. Az együttműködést követően várhatóan tovább bővül a helyi, minőségi áruk felhozatala.

A pénteki megállapodást Konrád Istvánné elnök és Práger Ferenc, az Újpesti Piac vezetője írta alá, az eseményen Fazekas Sándor Vidékfejlesztési miniszter is részt vett. A tárcavezető ünnepi beszédében kiemelte, hogy a piac erőssége a nagy bevásárló központok áruházaival szemben az, hogy az előbbiben a személyes ismeretség, tapasztalatok alapján és jó minőségben vásárolhatunk élelmiszereket. Az együttműködés célja is az, hogy a vásárlók közvetlenül a termelőtől juthassanak az áruhoz, olcsón és jó minőségben – hangsúlyozta a miniszter. 

- A piac jelentősége, hogy erősíti a tudatos fogyasztói magatartást. Az újpesti piac erőssége, hogy látványos és óriási termelői választékkal rendelkezik, így itt mindenki bizonyosan megtalálhatja a kedvére való árut – tette hozzá Fazekas Sándor. 

A Vidékfejlesztési Minisztérium támogatásával létrejött Magyar Piac Szövetkezet célja, hogy segítsen abban, hogy a fogyasztókhoz a lehető legrövidebb úton eljuthassanak a megbízható forrásból származó hazai termékek – hangsúlyozta Konrád Istvánné, a szövetkezet elnöke. A szakember kiemelte: az Újpesti Piac választékában már eddig is megtalálhatóak voltak az őshonos állatokból, szürkemarhából, bivalyból készült húsáruk, a különleges savanyúságok, kézműves sajtok, amelyek köre tovább bővül az együttműködést követően.

- Abban, hogy az újpesti közösség erős és legendásan összetartó, szerintem nagyon fontos szerepe van a piacunknak. Talán nincs is még egy olyan piac az országban, amelynek ehhez hasonló hagyományai lennének – fogalmazott ünnepi beszédében Wintermantel Zsolt. Azt hiszem, aki egyszer körbejárja a piacunkat, rögtön ráérez arra, hogy miért mondjuk mi Újpestre, hogy ez az a város, ahol szeretünk élni – tette a hozzá a polgármester.


Az ünnepséget követően az együttműködési szándék megerősítéseképpen Fazekas Sándor végigjárta a piacot, ahol fenyőfát, halat és kenyeret vásárolt.

G. R.


Wintermantel Zsolt köszöntő beszéde. Elhangzott 2012. december 21-én az Újpesti Piac-és Vásárcsarnokban: 

Tisztelt Miniszter Úr! Tisztelt Hölgyeim és Uraim! 

Kedves Vendégek!

Ahogy mi újpestiek mondani szoktuk, Újpest legendás város, és ezzel egyáltalán nem túlzunk. Tagadhatatlan tény, hogy hosszú időn át sorolhatnánk legendás neveket az alapító Károlyi gróftól, Lebstück Márián és Halassy Olivéren át a 2012-es olimpiai bajnokainkig. 

De nem csak legendás személyek miatt nevezetes a városunk. Van számos nevezetes újpesti épület és hagyomány, amelyekre büszkék lehetünk. Ezek közül is az egyik legnevezetesebb a piacunk. 

Nem tudom, mennyire tudják, ezt a piacot a múlt század elején halászok kezdték kialakítani, először kezdték el itt árusítani a portékáikat.

A piac az ókor óta nem csak a mindennapi élet, de egyben a közösségi élet fontos színhelye is. Közösségformáló tényező. Abban, hogy az újpesti közösség erős és legendásan összetartó, szerintem nagyon fontos szerepe van a piacunknak. 

Nem véletlen, hogy a BudapestCity honlapon azt írják róla:

„Az Újpesti Piac az egyik legjobban működő, élettel teli piacunk”.

Valóban, ha valaki át akarja élni, milyen volt egy békebeli város központja városházával, református és katolikus templommal, piaccal és kis boltokkal, akkor érdemes idelátogatni Újpestre, itt megtalálja azt a hangulatot.

Ez Újpest egyik varázsa.

Ezért ez közös ügye az itt élőknek. Épp mostanában lesz évfordulója annak, hogy az Önkormányzat és az újpestiek összefogásával megvalósítottuk a csarnok fűtését. Ugyanígy, az emberek kezdeményezésére átneveztük a Szent István téri BKV megállókat azért, hogy az új névben már a piac is szerepeljen. Azzal is segítjük kedvenc árusaink, boltjaink sikerét és további működését, ha felhívjuk az erre átutazók, a metróra átszállók figyelmét az újpesti piacra. 

A piac az újpesti emberek kötődését és támogatását rendszeres kóstolókkal, programokkal, rendezvényekkel hálálja meg. Talán nincs is még egy olyan piac az országban, amelynek ehhez hasonló hagyományai lennének.  

Én mindezt különösen fontosnak tartom akkor, amikor napi küzdelmet kell vívnia a kiskereskedőknek a hipermarketekkel, bevásárlóközpontokkal, plázákkal. Én azt gondolom, hogy a piac, még a szabadtéri fűtetlen piac is melegebb akár télvíz idején is, mint egy fűtött pláza. Mert a jó piacnak szíve, lelke van. És az újpesti piac ilyen. Nyüzsgő és eleven. 

Ezért az önkormányzat is segíti a csarnok népszerűsítését. Jómagam is vezettem már itt körbe óvodásokat, nem is egyszer. A piacra járást nem lehet elég korán kezdeni. 

Tisztelt Miniszter Úr! 

Engedje meg, hogy büszke házigazdaként bemutassam Önnek városunk egyik büszkeségét, és körbekísérjem a piacon. Azt tartják róla, hogy ennél bővebb zöldségválaszték a fővárosban nem nagyon akad. De szerintem azok sem csalódnak, akik a házi készítésű füstölt árut keresik, vagy éppen jófajta házi lekvárra, szörpökre, kerti finomságokra, tejtermékekre, savanyúságra vágynak. 

Azt hiszem, aki egyszer körbejárja a piacunkat, rögtön ráérez arra, hogy miért mondjuk mi Újpestre, hogy ez az a város, ahol szeretünk élni.








Kapcsolatok

































EU Cookie Law warning message demo page