TÁJÉKOZTATÁS: ezen oldalon található archív információkat jogszabályi előírás alapján meg kell tartani.


A hatályos honlap ezen a linken érhető el: https://ujpest.hu
Tábla engedi a járdán parkolást | Újpest
Köszöntöm Újpest honlapján!
Déri Tibor
Déri Tibor, Újpest polgármestere

Ajánlott videóMostantól Újpest TV vagyunk! Együtt Önökkel!

Az Újpest TV legfrissebb adása...

Újpesti TalálkozásokVároskalauz - Újpest 2017


Városkalauz - Újpest 2017

KapcsolatokFőépítészi Iroda dokumentumaiFőépítészi Iroda elérhetősége
Az oldalt 14704587 alkalommal 10261557 látogató nézte meg a mai napig 2009.01.01. óta

Tábla engedi a járdán parkolást


Lakossági bejelentés alapján, az önkormányzat közbenjárására vált kényelmesebbé a közlekedés a Deák Ferenc utca István út és Nádor utca közötti szakaszán. Az önkormányzat nemrégiben szintén intézkedett lakossági kérésre, az Újpesti Párbeszédet pedig kifejezetten azért hívta életre a polgármester, hogy a kérdőívek segítségével kérjék ki az újpestiek véleményét, javaslatait.Címkék:
Piac
Újpesti Párbeszéd

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) a napokban léptette életbe és táblázta ki a Deák Ferenc utcában megváltozott forgalmi rendet. Az előző szabályozás szerint tilos volt a járdán parkolni, és az utcaszakaszon közlekedő 30-as buszok nem fértek el biztonságosan, ezért a BKK engedélyezte a járdán két kerékkel történő várakozást, amelyet a buszmegálló mögött külön tábla jelez.

A változtatás az István út és a Nádor utca közötti szakasz mindkét oldalára vonatkozik, az előírás szerint a gyalogosoknak másfél méter széles közlekedőfelületet kell szabadon hagyni. A módosításra  vonatkozó kérelmet lakossági bejelentés alapján továbbította az önkormányzat, amely már nem először jár el hasonló ügyben.  

Miként előző lapszámunkban beszámoltunk róla, ugyancsak lakossági kérés alapján engedélyezték a járdán történő parkolást a Károlyi István utca, a Berzeviczy Gergely utca és a Venetiáner utca közötti szakaszán. A piac sarkán a Szent István tér, a Templom utca és a Károlyi István utca kereszteződésénél pedig újabb táblákat helyeztek ki. 

Utóbbi helyszínen ugyanis még mindig akadtak olyanok, akik behajtottak a piac mellett egyirányúsított utcába.

M. O. A.
Kapcsolatok

EU Cookie Law warning message demo page