TÁJÉKOZTATÁS: ezen oldalon található archív információkat jogszabályi előírás alapján meg kell tartani.


A hatályos honlap ezen a linken érhető el: https://ujpest.hu
Újpesté marad a szakrendelő | Újpest
Köszöntöm Újpest honlapján!
Déri Tibor
Déri Tibor, Újpest polgármestere

Ajánlott videó



Mostantól Újpest TV vagyunk! Együtt Önökkel!

Az Újpest TV legfrissebb adása...

Újpesti Találkozások



Városkalauz - Újpest 2017


Városkalauz - Újpest 2017

Kapcsolatok











Főépítészi Iroda dokumentumai



Főépítészi Iroda elérhetősége
Az oldalt 14819987 alkalommal 10361073 látogató nézte meg a mai napig 2009.01.01. óta

Újpesté marad a szakrendelő


Az önkormányzat szándékának megfelelően a város tulajdonában maradhat a fővárostól 2011 őszén saját kézbe vett szakrendelő. Bár 2013. május 1-jétől a járóbeteg-ellátásért az állam felel, az érintett önkormányzatok – amennyiben időben jelzik szándékukat – továbbra is végezhetik eddigi járóbeteg-ellátási feladatukat. A választási lehetőségnek köszönhetően az SZTK továbbra is újpesti kézben marad.



Címkék:
SZTK
A járóbeteg-szakellátási feladat április 30-át követő folytatására vonatkozóan az érintett önkormányzatoknak február 15-ig kell döntést hozniuk, azaz amenynyiben továbbra is saját hatáskörben működtetnék a járóbeteg-ellátást, erről a szándékukról nyilatkozniuk kell. Amennyiben egy érintett önkormányzat a megadott határidőig nem jelzi szándékát, az állam automatikusan átveszi tőle a járóbeteg-ellátási feladatokat.

Újpest már döntött: folytatja

Újpest Önkormányzata a január 31-i képviselő-testületi ülésen Nagy István szociális és egészségügyi alpolgármester előterjesztésére határozott úgy, hogy szakrendelőjét május 1-je után is maga szeretné fenntartani, és továbbra is gondoskodik a járóbeteg-ellátásról.
Mint ismert, Újpest Önkormányzata 2011 őszén a fővárostól saját kézbe vette a szakrendelőt, és haladéktalanul nekilátott a felújításnak, amelyre az Újpesti Párbeszéd kérdőívei alapján rendkívül nagy igény mutatkozott.

A legjobb kezekben

– A döntés meghozatalakor az újpesti járóbeteg-szakellátás javítását, fejlesztését fogalmaztuk meg elsőrendű célként. Az átvételről való döntésben fontos szerepe volt annak is, hogy ezzel talán a nehéz helyzetben lévő Károlyi Sándor Kórház helyzetén is segítünk – indokolta a városvezetés korábbi döntését Nagy István alpolgármester.
Az alpolgármester szerint az elmúlt bő egy esztendő azt igazolta, hogy helyesen döntött a képviselő-testület. Éppen ezért indítványozta, hogy Újpest járóbeteg-ellátása továbbra is a város feladatkörébe tartozzon. 

Jobb, ha marad

Dr. Hollósi Antal országgyűlési képviselő szerint ugyancsak fontos lenne, hogy Újpest maradhasson a szakrendelő gazdája, lévén, hogy az előző tulajdonos (főváros) elhanyagolta. A képviselő hozzátette: a felújítás kizárólag az önkormányzat támogatásával valósulhatott meg. Kiemelte, hogy a két szomszédos kerület saját és korszerű szakrendelővel bír, a kulturált és korszerű rendelőkbe pedig szívesebben jönnek elkötelezett szakemberek, minderre pedig nagyobb az esély, ha az SZTK a városé marad.

Még tovább korszerűsödik

Dr. Hollósi Antaltól megtudtuk azt is, hogy több más kerület mintájára a hetedik emeleten egynapos sebészetet alakítanának ki. Bár erre még nincsen pontos időpont, mind a szakma, mind pedig az önkormányzat nyitott arra, hogy mindez megvalósuljon.

M. ORBÁN ANDRÁS








Kapcsolatok

































EU Cookie Law warning message demo page