TÁJÉKOZTATÁS: ezen oldalon található archív információkat jogszabályi előírás alapján meg kell tartani.


A hatályos honlap ezen a linken érhető el: https://ujpest.hu
SZTK: Hamarosan a főbejáratot is átadják | Újpest
Köszöntöm Újpest honlapján!
Déri Tibor
Déri Tibor, Újpest polgármestere

Ajánlott videóMostantól Újpest TV vagyunk! Együtt Önökkel!

Az Újpest TV legfrissebb adása...

Újpesti TalálkozásokVároskalauz - Újpest 2017


Városkalauz - Újpest 2017

KapcsolatokFőépítészi Iroda dokumentumaiFőépítészi Iroda elérhetősége
Az oldalt 14672651 alkalommal 10234004 látogató nézte meg a mai napig 2009.01.01. óta

SZTK: Hamarosan a főbejáratot is átadják

Újra nyitva a büfé


A felújítási munkálatok részeként új helyre költözött és teljesen megújult az Újpesti Szakorvosi Rendelő büféje, amelyet hosszú hónapok után ismét birtokba vehetnek a látogatók. A földszinti étterem a felújított liftek mellett kapott helyet.Címkék:
SZTK
Tavaly decemberben, több mint egy év után zárult le a Szakorvosi Rendelőintézet felújításának első két üteme, amelynek keretében nemcsak a közösségi terek – így a liftek, a lépcsőház és a vizes helyiségek – szépültek meg, de az épület energetikai korszerűsítésére is sor került a KEOP-pályázaton nyert támogatással.

– Az energetikai korszerűsítés részeként egy új kazánház, új kazánberendezés és új radiátorok is kerültek a házba, valamint a világítás korszerűsítésére és gyakorlatilag az épület becsomagolása is megtörtént: új nyílászárókat kapott, és teljes hőszigetelést kívülről – részletezte Razsovich József, a felújításokat végző ÉPÍT Zrt. ügyvezetője. – Eközben elkészült az az orvosszakmai program, amely meghatározta, merrefelé menjen tovább a fejlesztés, felújítás. Ezt próbáltuk meg az építés eszközeivel kiszolgálni.
Ezek közé a beruházások közé tartozik a főbejárat felújítása is, amely a használatbavételi engedély megérkezése után lesz birtokba vehető. A bejárat a korábbi rámpa helyett lépcsős kialakítású lett, és egy mozgáskorlátozottak számára alkalmas emelőberendezéssel, lifttel látták el. Ennek segítségével tudják a betegeket hordágyon is szállítani.

– Az esetleges lifthibákra, -kimaradásokra tekintettel mi azt javasoltuk, hogy a jelenlegi ideiglenes bejárat helyén létesüljön egy végleges bejárat. Egyfajta híd, amely a Gyermekorvosi Rendelő bejáratától ível majd át a nyaktaghoz, akárcsak most, ahol egy kaputelefonos rendszerrel ilyen kivételes esetekben is lehetőség lesz bejutni az épületbe – mondta el az ügyvezető, majd hozzátette: – A földszinten, az egykori röntgenosztály helyén kiépített részlegbe hamarosan beköltözhet a Görgey úti központi ügyelet, illetve kialakítottunk egy új büfét is, amely több hónap után újra megnyílt.

A január 31-ei képviselő-testületi ülés határozatának köszönhetően a felújítás tovább folytatódik, így tervben van egy központi öltözőegység létrehozása az alagsorban, valamint a hetedik emelet hasznosítása és az épület környezetének rendbetétele is.
(antosa)A felújított rendelő hat szintjén huszonhárom síkképernyős televíziót helyeztek el a látogatóknak. Az SZTK TV-ben a várost érintő aktuális híreket, hasznos információkat, programajánlókat ismerhetnek meg az újpestiek.
Kapcsolatok

EU Cookie Law warning message demo page