TÁJÉKOZTATÁS: ezen oldalon található archív információkat jogszabályi előírás alapján meg kell tartani.


A hatályos honlap ezen a linken érhető el: https://ujpest.hu
Újpesten a gazdasági együttműködés is hagyomány | Újpest
Köszöntöm Újpest honlapján!
Déri Tibor
Déri Tibor, Újpest polgármestere

Ajánlott videó



Mostantól Újpest TV vagyunk! Együtt Önökkel!

Az Újpest TV legfrissebb adása...

Újpesti Találkozások



Városkalauz - Újpest 2017


Városkalauz - Újpest 2017

Kapcsolatok











Főépítészi Iroda dokumentumai



Főépítészi Iroda elérhetősége
Az oldalt 14830618 alkalommal 10370293 látogató nézte meg a mai napig 2009.01.01. óta

Újpesten a gazdasági együttműködés is hagyomány


Újabb cégek mutatkoztak be és ajánlottak együttműködést a negyedik Újpesti Gazdasági Találkozón május 30-án az Újpesti Polgárcentrumban. A találkozó megnyitójában dr. Molnár Szabolcs alpolgármester a korábbi eredményekről, zárszavában pedig az idei újpesti beruházásokról-fejlesztésekről szólt.



Címkék:
Homoktövis
Szilas Park
SZTK
Uszoda

Az alpolgármester visszautalt rá, hogy a cégek és az önkormányzat közötti, kapcsolatépítőnek szánt rendezvénysorozatot 2011-ben hagyományteremtő céllal hívták életre, és azóta több kézzelfogható eredményt értek el. Egyebek mellett újpesti cégtől vásárolt buszt az önkormányzat, a Sanofival nemrégiben kötött kormánymegállapodás pedig hosszú távú együttműködésre utal.

Külgazdaság, energiahatékonyság

Elsőként Krankovics Sándor, a Nemzeti Külgazdasági Hivatal befektetésösztönzési főosztályának vezető tanácsadója kapott szót, aki a kis- és középvállalkozások külgazdasági tevékenységének támogatásáról, valamint a hazai beruházások ösztönzéséről beszélt, egyben ismertette, tevékenységükkel miként segítik az említett folyamatokat.

Gáspár Attila, a Virtuális Erőmű Program programvezetője a cégek energiahatékonnyá válásának mikéntjét és lehetőségeit ismertette, kiemelve, hogy a programnak az oktatási intézmények közül, valamint az ipari szféra területeiről is számos támogatója akad. A cél: 2020-ra 20 megawatt energiamegtakarítás. A legenergiahatékonyabb cégeket díjazzák, a pályázat során pedig segítik őket.

Cégek bemutatkozása

Az ismertetők után két újpesti cég mutatkozott be, közülük a Technoorg Linda Kft. három éve működik Újpesten, és főként nemzetközi kapcsolatokat ápol. Szigethy Dezső, az ionágyúkat (nagyon röviden: különlegesen kis energiájú, ionokkal üzemelő felületmegmunkáló berendezés) gyártó cég ügyvezetője a berendezésről és felhasználási területeiről szólt, valamint utalt arra, hogy jelenleg kétfajta fejlesztésen is dolgoznak.

Sulyok Éva, a Rollstar Árnyékolástechnikai Kft. kereskedelmi vezetője nem csupán cégképviselőkhöz, hanem egyben magánemberekhez is intézte szavait, amikor a különféle árnyékolástechnikai eszközöket ismertette. Kitért arra, hogy egyes fajta napernyőkhöz már szélérzékelőt is építenek, a zsaluzia (lényegében kültéri reluxa) és a rolók kapcsán pedig többek közt azt hangsúlyozta, hogy ezeknek a kiegészítőknek hővisszaverő hatásuk is van.

Újpest jobban teljesít

Zárszóként ismét dr. Molnár Szabolcs vette át a szót, aki kiemelte: számos önkormányzat „kiegyezne” Újpest anyagi helyzetével, majd szólt a közeljövő terveiről: idén adják át az uszodát, az SZTK-ban az orvosi gépparkot korszerűsítik (a röntgendiagnosztikát például teljesen kicserélik). Bővül továbbá a Homoktövis Bölcsőde, két lépcsőben hoznak létre több férőhelyet az óvodákban, folytatódik az ökoparkok építése, és zajlik az aktív és passzív pihenést egyaránt lehetővé tevő Szilas park kialakítása. Az alpolgármester végül a Tábor utcában nyíló Tarzan™ Park megnyitójára invitálta a megjelent cégek képviselőit.

M. Orbán András








Kapcsolatok

































EU Cookie Law warning message demo page