TÁJÉKOZTATÁS: ezen oldalon található archív információkat jogszabályi előírás alapján meg kell tartani.


A hatályos honlap ezen a linken érhető el: https://ujpest.hu
HétVÉGRE, Újpesten | Újpest
Köszöntöm Újpest honlapján!
Déri Tibor
Déri Tibor, Újpest polgármestere

Ajánlott videó



Mostantól Újpest TV vagyunk! Együtt Önökkel!

Az Újpest TV legfrissebb adása...

Újpesti Találkozások



Városkalauz - Újpest 2017


Városkalauz - Újpest 2017

Kapcsolatok











Főépítészi Iroda dokumentumai



Főépítészi Iroda elérhetősége
Az oldalt 14833974 alkalommal 10373180 látogató nézte meg a mai napig 2009.01.01. óta

HétVÉGRE, Újpesten

Még tart a nyár


Augusztus utolsó előtti hétvégéjén még a családi programoké a főszerep, nemsokára vége a szünidőnek. Lévén szombat ezúttal munkanap, rövid lesz az együtt tölthető szabadidő. Az időjárás-előrejelzés napfényes, meleg időt ígér, lássuk, milyen programok várnak ránk, amennyiben nem kívánjuk elhagyni Újpest határát. Egy hét múlva is Újpesten marasztaljuk Önöket: Találkozzunk többször az Újpesti Városnapokon!



Címkék:
Piac-Placc
Városnapok

Közös szenvedélyünk a játék

A Tábor utcai Tarzan™ Park, amely Magyarországon egyedülálló szabadtéri családi játszópark, rendkívül népszerű továbbra is. A közel kéthektáros park a nyári melegben is vonzó, az árnyékos, ligetes területen a gyerekek szórakozását és biztonságát játékmesterek felügyelik, így a szülőknek, nagyszülőknek lehetőségük nyílik a kikapcsolódásra, hűsölésre. Igazi vakációs program a hét minden egyes napjára, így a hétvégére is. Az újpestieket kedvezményes jegyárakkal várják, ehhez a lakcímkártyát kérik bemutatni a gyermekeknek és a felnőtteknek egyaránt. Hároméves kor alatt a belépés ingyenes. 

A Tarzan™ Park ideálisan megközelíthető a kerékpárral érkezők számára is. A bejáratnál kényelmes és korszerű kerékpártárolókat alakítottak ki. A park szülinapi partik színtere is lehet, a Tarzan Terasz zsúrokra is kiválóan alkalmas. (Cím: IV., Tábor u. 28. Nyitva tartás: mindennap 9-től 19 óráig.)

Ingyenes belépőt Újpest-Káposztásmegyer Facebook-oldalán (www.facebook.com/ujpest.kaposztasmegyer ) több alkalommal lehet nyerni a játékos feladványok nyomán. Érdemes erre is figyelni.

Játék után: Tarzan kedvenc fagyija

A Tarzan™ Parkban mutatták be nemrégiben az újpesti cukrászdák azt a tejes alapú babánfagylaltot, amelyet rétegzett csokoládé tesz még különlegesebbé. Az édesség a Tarzan kedvenc fagyija elnevezést kapta, és kapható a Vadgesztenye cukrászdában, a Harangvirág cukrászdában, az Édes-gyömbér cukrászdában, a Horváth cukrászdában, a Sorrento cukrászdában, az Andretti Pizzéria és Fagyizóban, valamint az Orosz cukrászdában. A nyári üdítő, hideg édesség kimondottan újpesti specialitás, egy kellemes séta alkalmával is megkóstolható, ajánljuk ehhez bármelyik felsorolt cukrászdát. 

Szombaton: Piac-Placc

A szombat hagyományosan piacnap, így ajánljuk a Piac-Placc felkeresését, amely 

reggel 6 órától 14 óráig tart nyitva a Duna sétányon. Az Újpesti Párbeszéd javaslatai alapján indult kezdeményezés árusítóknak és nézegetőknek egyaránt kínál érdekességeket, másutt ritkán fellelhető antikvitást, régen feledésbe ment tárgyakat, régiségeket. 

Időszaki kiállítások Újpesten

A vizuális művészet kedvelőit váró tárlatok: 

Az Országos Képző- és Iparművészek Társaságának kiállítása augusztus 25-ig látogatható az Újpest Galériában. 

Változást hozó mandalák. Bányász Imréné Villő mandala- és selyemfestő, gobelintervező és -hímző kiállítása augusztus 24-ig az Ifjúsági Házban várja a látogatókat, mindennap.

Erdély virágai címmel szeptember 15-ig látogatható az az interaktív néprajzi fotókiállítás, amely a Szentendrei Szabadtéri Múzeum anyagába nyújt bepillantást. A kiállítás mindennap 9 és 18 óra között tart nyitva. 

A barokktól napjainkig

Csütörtöktől vasárnapig az újpesti Egek Királynéja-nagytemplomban Szűz Mária királynő ünnepét tartják, az Újpesten vendégeskedő kézdialmási hívek részvételével. A nagytemplom eseménysorozatában helyet kapott a templombúcsúi koncert is, amelyet augusztus 24-én, szombaton 19 órakor tartanak. A barokktól napjainkig című kamarazenei koncerten, amely két énekhangra, hegedűre, valamint orgonára íródott, a Musica Sancta együttes lép fel. Az együttes tagjai: Keszthelyi Koschler Mária (ének), Edelényi Szabó Zsuzsa (ének), Pethő Ildikó (orgona) és Jakabné Kovács Márta (hegedű). A belépés ingyenes!

Sport 

Augusztus 24-én, szombaton 21 órai kezdettel az OTP Bank Liga fordulójában az Újpest FC– Mezőkövesd–labdarúgó-mérkőzésre kerül sor a Szusza Ferenc Stadionban. 

Nyárbúcsúztató tollaslabda napot tartanak augusztus 24-én szombaton a Hodos Tamás Tollaslabda Csarnokban a Vízművek újpesti telepén.

A szombati munkanapon tartott program 8-17 óráig tart, gyerekeket és szülőket egyaránt várnak, a részvétel ezer forintba kerül. Ütőt és labdát a szervezők biztosítanak, teremcipőt viszont vinni kell.

Névnapi emlékeztető

Szombaton Bertalan, vasárnap Lajos és Patrícia nevű ismerőseink ünneplik névnapjukat.

Jövő héten: Újpesti Városnapok

A jövő héten a Találkozzunk többször! programsorozat eseményeként már csütörtöktől az Újpesti Városnapok programjaira invitáljuk Önöket. Részletes program az Újpesti Napló és a www.ujpest.hu/varosnapok oldalain!








Kapcsolatok

































EU Cookie Law warning message demo page