TÁJÉKOZTATÁS: ezen oldalon található archív információkat jogszabályi előírás alapján meg kell tartani.


A hatályos honlap ezen a linken érhető el: https://ujpest.hu
Munkába állnak a digitális röntgengépek | Újpest
Köszöntöm Újpest honlapján!
Déri Tibor
Déri Tibor, Újpest polgármestere

Ajánlott videó



Mostantól Újpest TV vagyunk! Együtt Önökkel!

Az Újpest TV legfrissebb adása...

Újpesti Találkozások



Városkalauz - Újpest 2017


Városkalauz - Újpest 2017

Kapcsolatok











Főépítészi Iroda dokumentumai



Főépítészi Iroda elérhetősége
Az oldalt 14820795 alkalommal 10361800 látogató nézte meg a mai napig 2009.01.01. óta

Munkába állnak a digitális röntgengépek


Napokon belül megkezdi működését az első új röntgengép az Újpesti Szakorvosi Rendelőintézetben. A hagyományos, régi technológiát önkormányzati fi nanszírozással digitálisra cserélik le az intézményben.



Címkék:
SZTK
Várhatóan október második felében kezdi meg működését az önkormányzati erőből vásárolt első felvételi berendezés, amelyet többnyire tüdőszűrésre kíván használni a szakrendelő. Ezt további hasonló felvételi, majd egy átvilágító berendezés beüzemelése követi november végéig, amelyek komplett informatikai rendszerre épülnek. A rendelőintézet vezetése szerint a technikai átállás, a betanulás időszakában adódhatnak nehézségek, de azután lényegesen lerövidül majd a várakozási idő.

A rendelőintézet felújításának részeként most jutott el odáig a munka, hogy hamarosan megkezdhessék működésüket az új röntgengépek az SZTK képalkotó diagnosztikai részlegén. A hagyományos, lapfi lmes technológiát a korszerű digitális váltja majd. Ennek előnye a korábbihoz képest az, hogy sokkal gyorsabban elkészül, és jobb képminőséget ad, mint a régi fi lm, a digitális technikának köszönhetően pedig egyszerűen, rövidebb idő alatt továbbítható a rendelőintézeten belül a vizsgálatot kérő szakorvoshoz. A Magyar Radiológiai Társaság szerint jelenleg ez a legkorszerűbbnek ítélt eljárás.

G. R.








Kapcsolatok

































EU Cookie Law warning message demo page