TÁJÉKOZTATÁS: ezen oldalon található archív információkat jogszabályi előírás alapján meg kell tartani.


A hatályos honlap ezen a linken érhető el: https://ujpest.hu
Tíz órára terítenek | Újpest
Köszöntöm Újpest honlapján!
Déri Tibor
Déri Tibor, Újpest polgármestere

Ajánlott videó



Mostantól Újpest TV vagyunk! Együtt Önökkel!

Az Újpest TV legfrissebb adása...

Újpesti Találkozások



Városkalauz - Újpest 2017


Városkalauz - Újpest 2017

Kapcsolatok











Főépítészi Iroda dokumentumai



Főépítészi Iroda elérhetősége
Az oldalt 14820556 alkalommal 10361599 látogató nézte meg a mai napig 2009.01.01. óta

Tíz órára terítenek

Birkapörkölttel indul a szombat


Az Újpesti Piac- és Vásárcsarnok, hódolva a többéves hagyományoknak, advent idején szombatonként ünnepi ételek elkészítésére és kedvezményes árú eladására kér fel kereskedőket, vendéglátósokat. Az elmúlt szombaton házi disznótorossal nyitottak, most szombaton, azaz december 7-én birkapörkölt fő majd. A „soros” kifőzdés a Lipótvár étkezde, a virágpavilon oldalában.



Címkék:
Piac

– Aki ismeri már birkapörköltünket, biztosan itt lesz – szögezi le Puskásné Pétervári Irén tulajdonos, aki férjével napok óta az étel előkészítésén buzgólkodik. Szombaton is jó korán keltek, hogy a tervezett tíz órára mindennel elkészüljenek. – Azokat is várjuk, akik még nem kóstolták a birkapörköltünket, nem fognak csalódni! – szól az invitálás.

Kérdezzük is, hogy mi kell az ízletes birkához. Irénke nevetve summáz: hát minden, ami belevaló! Hogy mégis mi az, nem akaródzik elárulni, hiszen ez az ő titkuk.

– Jól meg kell csinálni – mondja, így közeledünk a lényeghez. – Szívünk-lelkünk benne van, és harmincöt kilogramm hús. Már pénteken nekiláttunk, előfőztük, hiszen az időt bőven kell mérni ennél az ételnél. Most már a finishez közeledünk. Szépen megterítettünk, tíz órától lehet asztalhoz ülni – mondja a tulajdonos asszony. (Az étel kedvezményes ára: 950 Ft/adag. A szerk.) 

Még megtudtuk, a Lipótvár étkezde repertoárján szerepel a birkapörkölt, idézzük Irénkét: „Nem túl gyakran, de van.” Amikor a törzsvendégek már „kikövetelik”, nekiállnak és megfőzik. Most egy soron kívüli alkalmat kaptunk. Jó étvágyat!

B.K.








Kapcsolatok

































EU Cookie Law warning message demo page