TÁJÉKOZTATÁS: ezen oldalon található archív információkat jogszabályi előírás alapján meg kell tartani.


A hatályos honlap ezen a linken érhető el: https://ujpest.hu
Folyamatos megújulás | Újpest
Köszöntöm Újpest honlapján!
Déri Tibor
Déri Tibor, Újpest polgármestere

Ajánlott videó



Mostantól Újpest TV vagyunk! Együtt Önökkel!

Az Újpest TV legfrissebb adása...

Újpesti Találkozások



Városkalauz - Újpest 2017


Városkalauz - Újpest 2017

Kapcsolatok











Főépítészi Iroda dokumentumai



Főépítészi Iroda elérhetősége
Az oldalt 14832524 alkalommal 10371925 látogató nézte meg a mai napig 2009.01.01. óta

Folyamatos megújulás


Ünnepélyesen átadták a képalkotó diagnosztikai osztály digitális röntgengépeit a szakorvosi rendelőben.



Címkék:
SZTK
Wintermantel Zsolt
A szalag ünnepélyes átvágása után Wintermantel Zsolt úgy fogalmazott: öröm, amikor avatni, és nem betegként érkezünk egy egészségügyi intézménybe. A folyamatos megújulás újabb állomása a röntgengépek átadása.

- Ezek az alkalmak mutatják meg, jó döntés volt, hogy Újpest vegye át a szakrendelőt, még akkor is, ha voltak, akik ezt nem akarták - utalt vissza az előzményekre a polgármester. Hozzátette: a fejlesztések önmagukat igazolják. Egyben köszönetet mondott mindazoknak, akik munkájukkal segítették a megújulást és az ezzel járó kellemetlenségek elviselését.

Dr. Hollósi Antal a Károlyi Sándor Kórház orvos igazgatója szakmai szemmel közelítve kiemelte, a fejlesztés orvosnak, betegnek, városnak egyaránt öröm, nem utolsósorban pedig ezáltal javulhat az ellátás színvonala. Egyúttal abban is segít a szakrendelőnek, hogy a jobb technikai körülményeknek köszönhetően az orvosok szívesebben maradnak és jönnek ide dolgozni.

Dr. Csemniczky Katalin, a képalkotó diagnosztika osztályvezető főorvosa a korábbi fejlesztésekről szólva emlékeztetett a szájsebészet korszerűsítésére, valamint a szintén nemrégiben beszerzett ultrahangkészülékre.

- A most átadott két felvevő- és egy átvilágítóberendezés használata már nem követeli meg a filmelőhívást, vegyszerhasználatot, könynyebb vele dolgozni, mint amelyekkel eddig volt. A felvétel azonnal megjelenik, az utólagos képfeldolgozást pedig rögtön a kiértékelés követi - ismertette a szakmai hátteret a főorvos asszony. Egyben hozzátette: - E korszerű berendezés használatával a későbbiekben arra is lehetőség nyílik, hogy a leletet akár másik rendelőből vagy városból, a távolból is kiértékelhessék.

Nagy István alpolgármester a rendelő korszerűsítése kapcsán úgy fogalmazott: a korszerűsítés hosszú folyamat, amelynek még nincs vége. Szerinte érdemes volt, noha akadtak kételkedők, akik szerint az SZTK saját kézbe vétele az önkormányzat csődjét jelentette volna, de ez természetesen nem következett be. Az alpolgármester az eddig elért eredményeket közös sikerként értékelte.

M. ORBÁN ANDRÁS




Újpest Önkormányzata 2011 őszén vette fenntartásba a korábban a Fővárosi Károlyi Sándor Kórházhoz tartozó járóbeteg-szakellátást, majd rövidesen nekilátott a szakrendelő felújításának, amelyre több évtizede vártak a betegek és az egészségügyi dolgozók. A rekonstrukció most egy újabb, jelentős szakaszához érkezett: az elavult röntgenosztály helyét átvette a legkorszerűbb képalkotó diagnosztikai rendszer.








Kapcsolatok

































EU Cookie Law warning message demo page