TÁJÉKOZTATÁS: ezen oldalon található archív információkat jogszabályi előírás alapján meg kell tartani.


A hatályos honlap ezen a linken érhető el: https://ujpest.hu
Nyit a Tarzan™ Park! | Újpest
Köszöntöm Újpest honlapján!
Déri Tibor
Déri Tibor, Újpest polgármestere

Ajánlott videó



Mostantól Újpest TV vagyunk! Együtt Önökkel!

Az Újpest TV legfrissebb adása...

Újpesti Találkozások



Városkalauz - Újpest 2017


Városkalauz - Újpest 2017

Kapcsolatok











Főépítészi Iroda dokumentumai



Főépítészi Iroda elérhetősége
Az oldalt 14833996 alkalommal 10373199 látogató nézte meg a mai napig 2009.01.01. óta

Nyit a Tarzan™ Park!

HétVÉGre Újpesten


A múlt heti kora nyári temperatúra után ezen a hétvégén folytatódik a kellemes, az évszakhoz mérten még mindig meleg idő, amely igazi öröm, különösen a kisgyerekes családok számára. A jó idő kedvez a Piac-Placcon elárusítóknak és a vásárolni szándékozóknak is. A hétvége szenzációja, hogy újabb területtel és számtalan játszóeszközzel bővülve ismét megnyitja kapuit a Tarzan™ Park. Ezen kívül a kicsiket babaszínház és gyermektáncház, míg a felnőtteket a Tavaszi Fesztivál jegyében komolyzenei hangverseny és kiállítás várja.



Címkék:
Piac-Placc
Uszoda

Művészeti Kavalkád és dzsesszkoncert

A hétvégét kezdhetjük egy koncerttel. Művészeti kavalkád címmel dzsesszkoncerttel emlékeznek Regős Istvánra tanítványai és kollégái 28-án, pénteken 19 órától a Polgár Centrumban. Vasárnap 16 órától Öt évszázad muzsikái címmel az Adorate Kórus és a Koncertmuzsika Zenekar közös koncertjét hallgathatjuk meg a Budapesti Tavaszi Fesztivál keretében az Ady Endre Művelődési Házban.

Karikatúra és Közel-Kelet

Bőséges a választék kiállításokban ezen a hétvégén is. Groteszk tárlat címmel látható Sajdik Ferenc Kossuth-díjas és Prima Primissima díjas művész kiállítása április 6-ig az Ifjúsági Házban.

Pállya Celesztinnek a Tavaszi Fesztivál keretében megnyílt emlékkiállítása április 12‐ig látogatható a Polgár Centrum – Újpest Galériában. A „Közel-Kelet és Afrika jelene” program keretében dr. Yaghi Rida libanoni orvos, festőművész kiállítása 28-án, péntek 18 órakor nyílik meg az Ifjúsági Házban. A tárlatot dr. Vass Gábor nyitja meg, és április 24-ig látogatható.

Állandó kiállítás: az Újpesti Helytörténeti Gyűjtemény szombaton is várja a település múltja iránt érdeklődő gyermekeket és felnőtteket. Az állandó kiállítás címe: Két ezredév között. Fejezetek Újpest történetéből. Megtekinthető szombaton 10-től 14 óráig. (Keddtől péntekig 10-től 17 óráig, hétfőn és vasárnap zárva.)

Családi programok kint és bent

A kellemes, tavaszias időnek köszönhetően bátran tervezünk szabadtéri programokat, amelyből néhányat figyelmükbe ajánlunk ezen a hétvégén is. 

Újra Tarzan™ Park

Szombattól újra kinyit a Tábor utcában Újpest egyik büszkesége, a Budapest Márka díjas Tarzan™ Park. A tematikus elrendezésben csoportosított, tavaly megismert óriás játszótéren a Homoktenger, a Zengőrét, a Felhővárak, a Picurvár, a Hintarét, a Billegliget és Liándzsungel elnevezésű játszóterületek az idei szezonnyitóra további 6400 négyzetméternyi új játszóterülettel és újabb játékokkal egészülnek ki.

Az idei megnyitón már a Tarzan™ Park új ütemének egy részét is birtokba vehetik a gyerekek, természetesen úgy, hogy biztonságban lehessenek, de a munkát se akadályozzák. Az elmúlt hetekben bemutatott játékok közül szombaton már „hajóra szállhatnak” a kis kalózok, de kipróbálhatják a napokban elkészült cölöpvárat, megmászhatják a csodapiramist, ám a játékcsoportnak az újpesti víztorony mintájára tervezett tornyába az alatta folyó munkák miatt csak később juthatnak majd át.

A Tarzan™ Park zárt, biztonságos, kulturált jellegének, felszereltségének, nem utolsósorban a Tarzan-terasznak köszönhetően ideális helyszíne lehet születésnapi buliknak, csoportos látogatásoknak. Ezekre a park a kicsi és a nagy vendégeit kedvezményes ajánlattal várja, amelyről további információt a www.tarzanpark.hu oldalon találhatnak. 

Újpestieknek kedvezménnyel

Egyéni gyermek-belépőjegyeket 1850 Ft-ért, felnőttjegyet 1450 Ft-ért, csoportjegyet pedig 800 Ft-ért válthatnak a látogatók, amelyből a lakcímkártya vagy az Újpest Kártya bemutatásakor az újpestiek 25 százalékos kedvezményt kaphatnak. A Tarzan™ Park március–április hónapban 10–17 óra közötti, májustól októberig pedig a tavalyinak megfelelő 9–19 óra közötti nyitvatartási időben látogatható a Tábor utca 28. szám alatt. A parkba érkezőket nagy területű kerékpár- és autóparkoló fogadja. 

Piac-Placc

Szombaton reggel 6 órától nyílik a népszerű Piac–Placc a városháza mellett, a Duna sétányon. A számtalan elárusítóhely garantáltan jó vásári hangulatot és kedvezményes, olykor filléres vásárlást kínál. A gyűjtők, régiséget keresők se maradjanak otthon!  

Állatbarátoknak

Szombaton hagyományosan kitárja kapuit a Rex Állatsziget is, ahol 10 órától az VadorZOO szakkör várja a gyerekeket, akik ezúttal a vadon élő állatokkal ismerkedhetnek.  

Benti programokat is találunk a hétvégén. Így szombaton 10-től 11 óráig a Babaszínház-sorozatban a Pódium Színház Állatkert című előadását tekinthetik meg az apróságok és szüleik a Lóverseny téri Közösségi Házban. Szintén szombaton 10–18 óra között természetgyógyászati és ezotérianap várja a téma iránt érdeklődőket a Karinthy Frigyes Művelődési Házban. Ugyanaznap 10–13 óra között vállalkozói börzét szervez a Megyeri Klub, az interaktív találkozón a helyi vállalkozókkal találkozhatnak a környékbeliek. Vasárnap 10 órától gyermektáncház várja a táncos lábú apróságokat a Bem Néptáncegyüttessel az Ady Endre Művelődési Házban.

Elmaradhatatlan zenés randevú

Elmaradhatatlan a Hétvégi randevú című zenés program, amelyet átmenetileg új helyszínen, az Ifjúsági Házban rendeznek meg, és vasárnaponként 17 órakor kezdődik. Ezúttal is a közkedvelt Szilver zenekar várja a táncolni vágyókat. 

Vizes élmények az uszodában

Mozgásra továbbra is az úszást ajánljuk, amellyel testünket és lelkünket egyaránt felüdíthetjük. A város büszkesége, a Halassy Olivér Városi Uszoda és benne a rekreációs központ minden korosztálynak élményt nyújt. Az úszómedence 27, a tanmedence 30, a pezsgőfürdő vize 36 fokos. A Babits Mihály Gimnázium szomszédságában lévő új uszoda címe: IV., Tóth Aladár utca 16–18. Megközelítés tömegközlekedéssel: 20E autóbusz (Keleti pályaudvar felől) – Óceánárok utca/Hajló utca megálló; 126-os és 126A busz – Gimnázium megálló. Jegyárak: újpestiek a lakcímkártya felmutatásával 15 százalékos kedvezményt vehetnek igénybe. Felnőttjegy: 1760 Ft, újpestieknek 1500 Ft; diák- és nyugdíjasjegy: 1000 Ft, újpestieknek 850 Ft; 7 év alattiaknak 800 Ft, újpestieknek 680 Ft. Az uszodában bankkártyát és Szép-kártyát elfogadnak. (Bővebben: www.haloujpest.hu.)

Az uszoda nyitva tartása: hétfőtől péntekig 6-tól 20 óráig; szombaton 8-tól 20 óráig; vasárnap 8-tól 14 óráig.

Névnapi emlékeztető

Szombaton Auguszta és Bertold, vasárnap Zalán és Izidor nevű ismerőseink ünneplik névnapjukat. 

Kellemes kikapcsolódást és jó pihenést kívánunk!

G.R.








Kapcsolatok

































EU Cookie Law warning message demo page