TÁJÉKOZTATÁS: ezen oldalon található archív információkat jogszabályi előírás alapján meg kell tartani.


A hatályos honlap ezen a linken érhető el: https://ujpest.hu
Lecsófesztivál a piacon | Újpest
Köszöntöm Újpest honlapján!
Déri Tibor
Déri Tibor, Újpest polgármestere

Ajánlott videóMostantól Újpest TV vagyunk! Együtt Önökkel!

Az Újpest TV legfrissebb adása...

Újpesti TalálkozásokVároskalauz - Újpest 2017


Városkalauz - Újpest 2017

KapcsolatokFőépítészi Iroda dokumentumaiFőépítészi Iroda elérhetősége
Az oldalt 14704514 alkalommal 10261495 látogató nézte meg a mai napig 2009.01.01. óta

Lecsófesztivál a piacon


Azokat, akik múlt szombaton délelőtt a piac felé vették útjukat, mi tagadás, az orruknál fogva vezették. Régi hagyományként a beszökő őszt köszöntötték lecsófesztivállal az árusok. Ez alkalommal nemcsak portékájukat kínálták, meg is főzték egy részét.Címkék:
Piac
Hat kereskedő, köztük őstermelők, és ráadásként a Piacfelügyelőség  egy-egy csapatot alkotva  reggel –ha lehet- még korábban kelt, hogy az otthon megfőzött lecsót körbekínálják a vásárlók között.

A szerencsés vásárlók rögtön ítéletet is mondtak, tesztelték, melyik csapat alkotása ízlett leginkább. A magyar ételklasszikusok sorába tartozó lecsóról  a piaci kóstolók megállapították: ráillik a mondás: ahány ház annyi szokás. Ki dinsztelte, ki pirította  a hagymát,  egyik csapat kockázta, másik hosszú vékony csíkokra vágta a paprikát, ki dúsan megrakta paradicsommal, bő lére eresztette, mások elfőzték a levét. Volt benne füstölt kolbász, lecsókolbász, tojás, rizs, kondéronként, avagy egybefőzve.


A kóstolásba Újpest polgármestere, Wintermantel Zsolt is beszállt, a hétvégi cekkert kis időre  hátrahagyva alaposan ízlelgette a versenyzők főztjét, és a vendéglátókkal megvitatta az elkészítés mikéntjét.  Persze magasrangú vendég ide, vagy oda, egy voksot adhatott csak le ő is az általa legízletesebben főző lecsós csapat javára.


A lecsófesztivál  vándorserlege a szavazást követően az 5-ös csapaté, a Tomahatsh Bt-é lett, akik zöldség-és gyümölcskereskedők, és akik egy éven át, a következő lecsófesztiválig őrizhetik a trófeát. A vásárlók pedig már gondolatban a november 13-i Márton–napi libanapra készíthetik gyomrukat, amikor ludaskása és egyéb, -ma még meglepetésként őrzött- finomságok várják őket.
Kapcsolatok

EU Cookie Law warning message demo page