TÁJÉKOZTATÁS: ezen oldalon található archív információkat jogszabályi előírás alapján meg kell tartani.


A hatályos honlap ezen a linken érhető el: https://ujpest.hu
Kismamatorna gyógytornászokkal | Újpest
Köszöntöm Újpest honlapján!
Déri Tibor
Déri Tibor, Újpest polgármestere

Ajánlott videóMostantól Újpest TV vagyunk! Együtt Önökkel!

Az Újpest TV legfrissebb adása...

Újpesti TalálkozásokVároskalauz - Újpest 2017


Városkalauz - Újpest 2017

KapcsolatokFőépítészi Iroda dokumentumaiFőépítészi Iroda elérhetősége
Az oldalt 14669081 alkalommal 10230809 látogató nézte meg a mai napig 2009.01.01. óta

Kismamatorna gyógytornászokkal


A várandósságot minden nő másképp kezeli, másképp éli meg. Örömmámorban úszik, kiteljesedik, női minősége felértékelődik, neveket keres, új életet tervez, gondoskodik párjáról, szeretethormonokat termel, vagy izgul. Sokan félnek is, stresszesek, aggodalmaskodnak.Címkék:
SZTK
Egy segítő fél hatalmas támasz lehet ilyenkor, rengeteget adhat egy nőnek lelkileg. Az újpesti kismamák területileg a Honvédkórházba tartoznak, így nekik próbálunk most egy kis segítséget nyújtani ezzel a testet-lelket megmozgató, rendkívül hasznos programsorozattal.

A gyógytornászok fontos szerepet töltenek be a szülésre való felkészítésben. Egy jól megtervezett, a várandós testnek megfelelő mozgássorral, plusz hasznos információkkal testünkről és lelkünkről, könnyebb a terhesség kihordása. A foglalkozások közben folyamatos ismeretátadás történik a test terhesség alatti változásairól. A foglalkozások célja a fizikai kondíció megőrzése, tartásjavítás, keringés javítása, gátizmok edzése, felkészülés a szülésre relaxációval és légzésgyakorlatokkal.

Tornán csak egészséges várandós nő vehet részt, a nőgyógyász orvos jóváhagyásával, legkorábban a 12. héttől. A szakember szerint a 16. és 20. hét között mindenképp javasolt elkezdeni, mivel ha innentől kezdve rendszeresen jár a kismama, akkor fokozatosan tudják őt hozzászoktatni a növekedő megterheléshez. A részvétel előtt felmérnek mindenkit, hogy milyen mozgásszervi problémája van és milyen az edzettségi szintje. A gyakorlatok szintje nem haladhatja meg a terhesség előtt végzett gyakorlatok szintjét. A mozgássor összeállításával és a gyakorlással elérhető a terhesség könnyebb kiviselése, megelőzve a terhesség alatt létrejövő hormonális és szervi változások negatív következményeit. A vajúdás és a szülés hosszadalmas, kimerítő folyamat, de ha már a terhesség alatt kialakítják a megfelelő erőnléti állapotot, könnyebb, gyorsabb lefolyású lehet. Ezt aerob gyakorlatokkal érhetik el, melyek nem csökkentik az agyhoz és a szívhez jutó vér mennyiséget, csak átirányítják a vért a belső szervek felől a dolgozó izmok felé.

Kapcsolat:
MH EK Központi Gyógytorna Szolgálat II. telephely

Jelentkezés, információ:
Telefonszám: 465-1800/ 81826 mellék, gyógytornászok
Hétköznapokon 08.00-14.00 között

Helyszín: 1062 Podmaniczky u.111. magasföldszint, portától balra, majd látható lesz a kiírás „Gyógytornaterem” jobbra. (Ez a régi MÁV kórházépülete.)

Foglalkozások időpontjai: minden hétfőn és szerdán 9 órai kezdettel a kórházi tornateremben. Egy foglalkozás kb. 1 órát vesz igénybe. Folyamatosan lehet bekapcsolódni, aki jól van, szinte szülés előttig jöhet.

Orvosi engedély: A nőgyógyász írja általában a kismamakönyv utolsó lapjára: panaszmentes terhes, tornázhat. Rendes beutaló esetén: MH EK Központi Gyógytorna Szolgálat II. telephely a helyszín

A foglalkozások ingyenesek! (Tb-re megy. Kismamakönyvet vinni kell.)Kapcsolatok

EU Cookie Law warning message demo page