TÁJÉKOZTATÁS: ezen oldalon található archív információkat jogszabályi előírás alapján meg kell tartani.


A hatályos honlap ezen a linken érhető el: https://ujpest.hu
Kismamatorna gyógytornászokkal | Újpest
Köszöntöm Újpest honlapján!
Déri Tibor
Déri Tibor, Újpest polgármestere

Ajánlott videó



Mostantól Újpest TV vagyunk! Együtt Önökkel!

Az Újpest TV legfrissebb adása...

Újpesti Találkozások



Városkalauz - Újpest 2017


Városkalauz - Újpest 2017

Kapcsolatok











Főépítészi Iroda dokumentumai



Főépítészi Iroda elérhetősége
Az oldalt 14832875 alkalommal 10372216 látogató nézte meg a mai napig 2009.01.01. óta

Kismamatorna gyógytornászokkal


A várandósságot minden nő másképp kezeli, másképp éli meg. Örömmámorban úszik, kiteljesedik, női minősége felértékelődik, neveket keres, új életet tervez, gondoskodik párjáról, szeretethormonokat termel, vagy izgul. Sokan félnek is, stresszesek, aggodalmaskodnak.



Címkék:
SZTK
Egy segítő fél hatalmas támasz lehet ilyenkor, rengeteget adhat egy nőnek lelkileg. Az újpesti kismamák területileg a Honvédkórházba tartoznak, így nekik próbálunk most egy kis segítséget nyújtani ezzel a testet-lelket megmozgató, rendkívül hasznos programsorozattal.

A gyógytornászok fontos szerepet töltenek be a szülésre való felkészítésben. Egy jól megtervezett, a várandós testnek megfelelő mozgássorral, plusz hasznos információkkal testünkről és lelkünkről, könnyebb a terhesség kihordása. A foglalkozások közben folyamatos ismeretátadás történik a test terhesség alatti változásairól. A foglalkozások célja a fizikai kondíció megőrzése, tartásjavítás, keringés javítása, gátizmok edzése, felkészülés a szülésre relaxációval és légzésgyakorlatokkal.

Tornán csak egészséges várandós nő vehet részt, a nőgyógyász orvos jóváhagyásával, legkorábban a 12. héttől. A szakember szerint a 16. és 20. hét között mindenképp javasolt elkezdeni, mivel ha innentől kezdve rendszeresen jár a kismama, akkor fokozatosan tudják őt hozzászoktatni a növekedő megterheléshez. A részvétel előtt felmérnek mindenkit, hogy milyen mozgásszervi problémája van és milyen az edzettségi szintje. A gyakorlatok szintje nem haladhatja meg a terhesség előtt végzett gyakorlatok szintjét. A mozgássor összeállításával és a gyakorlással elérhető a terhesség könnyebb kiviselése, megelőzve a terhesség alatt létrejövő hormonális és szervi változások negatív következményeit. A vajúdás és a szülés hosszadalmas, kimerítő folyamat, de ha már a terhesség alatt kialakítják a megfelelő erőnléti állapotot, könnyebb, gyorsabb lefolyású lehet. Ezt aerob gyakorlatokkal érhetik el, melyek nem csökkentik az agyhoz és a szívhez jutó vér mennyiséget, csak átirányítják a vért a belső szervek felől a dolgozó izmok felé.

Kapcsolat:
MH EK Központi Gyógytorna Szolgálat II. telephely

Jelentkezés, információ:
Telefonszám: 465-1800/ 81826 mellék, gyógytornászok
Hétköznapokon 08.00-14.00 között

Helyszín: 1062 Podmaniczky u.111. magasföldszint, portától balra, majd látható lesz a kiírás „Gyógytornaterem” jobbra. (Ez a régi MÁV kórházépülete.)

Foglalkozások időpontjai: minden hétfőn és szerdán 9 órai kezdettel a kórházi tornateremben. Egy foglalkozás kb. 1 órát vesz igénybe. Folyamatosan lehet bekapcsolódni, aki jól van, szinte szülés előttig jöhet.

Orvosi engedély: A nőgyógyász írja általában a kismamakönyv utolsó lapjára: panaszmentes terhes, tornázhat. Rendes beutaló esetén: MH EK Központi Gyógytorna Szolgálat II. telephely a helyszín

A foglalkozások ingyenesek! (Tb-re megy. Kismamakönyvet vinni kell.)







Kapcsolatok

































EU Cookie Law warning message demo page