TÁJÉKOZTATÁS: ezen oldalon található archív információkat jogszabályi előírás alapján meg kell tartani.


A hatályos honlap ezen a linken érhető el: https://ujpest.hu
Országgyűlési választások 2014 | Újpest
Köszöntöm Újpest honlapján!
Déri Tibor
Déri Tibor, Újpest polgármestere
Legfrissebb Archívum
Ujpestmedia.hu

2020. március 19-től a friss és fontos IV. kerületi hírek új hírportálunkon érhetők el: ujpestmedia.hu. A hivatalos önkormányzati dokumentumok, közlemények, hírek továbbra is ezen a felületen érhetők el és folyamatosan frissülnek.
klíMA Pont az Újpesti Városnapokon

Szeretettel várunk minden érdeklődőt 2021. augusztus 28-29-én az Újpesti Városnapok rendezvényen található klíMA Ponton!
Ezek a járatok módosulnak este nyolc után

Mintegy ötven járatot ritkítanak, vagy nem indítanak el a kijárási tilalom idősávjában.

Ajánlott videóMostantól Újpest TV vagyunk! Együtt Önökkel!

Az Újpest TV legfrissebb adása...

Újpesti TalálkozásokVároskalauz - Újpest 2017


Városkalauz - Újpest 2017

KapcsolatokFőépítészi Iroda dokumentumaiFőépítészi Iroda elérhetősége
Az oldalt 14775114 alkalommal 10322833 látogató nézte meg a mai napig 2009.01.01. óta

A 2014. évi országgyűlési választások tudnivalói

Tisztelt Újpesti Választópolgárok!
 
 
Az Újpesti Napló 2014. február 13-án megjelent számában értesültek arról, hogy a választási eljárásról szóló 2013. XXXVI. törvény megváltoztatta az ajánlások rendszerét. A választópolgár ajánlószelvény helyett  a j á n l ó í v e k e n  ajánlhat jelöltet.
 
Tájékoztatom Önöket, hogy az ajánlóívek sorszámozottak, a Budapest IV. kerületi Választási Iroda hitelesítő bélyegzőjével ellátottak, és kizárólag ezeken hitelesített ajánlóívekkel lehet ajánlást gyűjteni.
A Választási Iroda, a jogszabályi előírásoknak megfelelő igénylések alapján 2014. február 17-én 12:00 óráig 27 igénylőnek adta át az igényelt mennyiségű ajánlóíveket. Az egy független igénylő mellett, 31 jelölő szervezet képviselteti magát a kiadott ajánlóíveken.Érvényesen csak az a választópolgár ajánlhat jelöltet, aki a választókerületben választójoggal rendelkezik. A választópolgár ajánlását az ajánlóíven teszi meg, melyet nevének, személyi azonosítójának, magyarországi lakcímének és anyja nevének feltüntetése mellett saját kezű aláírásával kell ellátnia. A választópolgár jelenlétében adatai más által is rávezethetők az ajánlóívre, azonban saját kezű aláírása ebben az esetben is elengedhetetlen feltétele az érvényes ajánlásnak.
A korábbi szabályozáshoz képest lényeges változás, hogy a választópolgár a 2014. évi országgyűlési képviselők választásán több jelöltet is ajánlhat, azonban egy jelöltet érvényesen csak egy ajánlással támogathat.
 
Ajánlást a jelölő szervezet képviselője vagy a jelöltként indulni szándékozó választópolgár illetve képviselője az állampolgárok zaklatása nélkül bárhol gyűjthet, az alábbi kivételekkel:
 
  • az ajánlást gyűjtő munkahelyén munkaidejében,
  • az ajánló munkahelyén munkaidejében,
  • az ajánlást gyűjtő munkaviszonyból, illetve munkavégzésre irányuló más jogviszonyból fakadó munkavégzési kötelezettsége teljesítése közben,
  • az ajánló munkaviszonyból, illetve munkavégzésre irányuló más jogviszonyból fakadó munkavégzési kötelezettsége teljesítése közben
  • a Magyar Honvédségnél és a központi államigazgatási szerveknél szolgálati viszonyban levő személytől a szolgálati helyén vagy szolgálati feladatának teljesítése közben,
  • tömegközlekedési eszközön,
  • állami, helyi és nemzetiségi önkormányzati szervek hivatali helyiségében,
  • felsőoktatási és köznevelési intézményben,
  • egészségügyi szolgáltató helyiségében.
 
A 1/2014. NVB iránymutatásra figyelemmel a munkavédelemről szóló 1993. évi XCIII. törvény 87. § 5. pontja alapján, „munkahely: minden olyan szabad vagy zárt tér (ideértve a föld alatti létesítményt, a járművet is), ahol munkavégzés céljából vagy azzal összefüggésben munkavállalók tartózkodnak. Munkahelynek kell tekinteni a mást nem foglalkoztató, a munkáját kizárólag személyesen végző egyéni vállalkozó (akkor is, ha egyéni céget alapított) munkavégzési helyét"
 
 
 
 
Az ajánlásért az ajánlást adó választópolgárnak előnyt adni vagy ígérni tilos!
 
A fenti, ajánlási szabályok megsértésével gyűjtött ajánlás érvénytelen!
 
Az ajánlást gyűjtő személyek és szervezetek Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság Elnökének a választási eljárással kapcsolatos adatkezelésekről szóló ajánlásának figyelembe vételével járnak el, mely ajánlás elérhető a www.ujpest.hu és a www.naih.hu oldalon is.
 
Tájékoztatom a T. Újpesti Választópolgárokat, hogy Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság Elnökének ajánlása szerint az ajánló személye nem hozható nyilvánosságra, az bizalmasan kezelendő.
 
Kérem továbbá a T. Újpesti Választópolgárokat, hogy az ajánlóívek aláírása előtt győződjenek meg arról, hogy az ajánlóíven szerepel-e sorszám és pecsét, valamint fel van-e azon tüntetve az ajánlást gyűjtő személy neve és aláírása. Fokozottan ügyeljenek arra, hogy olyan ajánlóívet, amelyen nem szerepelnek ezek az adatok, ne írjanak alá.
 
Kérem, kísérjék figyelemmel a www.ujpest.hu OGY Választás 2014 cím alatt közzétett tájékoztatásainkat, valamint a www.valasztas.hu oldalon megjelenő híreket, információkat
 
Tájékoztatok minden érdeklődőt, hogy Újpesten a Helyi Választási Iroda elérhetősége a követelő
 
1042. Budapest, István út 15. (Új Városháza) III. em. Tárgyaló
 
Tel: 231-31-01/409 és 410 mellék
 
 
 
 
Budapest, 2014. február 17.
 
Dr. Tahon Róbert
Választási Iroda vezetőKapcsolatok

EU Cookie Law warning message demo page