TÁJÉKOZTATÁS: ezen oldalon található archív információkat jogszabályi előírás alapján meg kell tartani.


A hatályos honlap ezen a linken érhető el: https://ujpest.hu
Országgyűlési választások 2014 | Újpest
Köszöntöm Újpest honlapján!
Déri Tibor
Déri Tibor, Újpest polgármestere
Legfrissebb Archívum
Ujpestmedia.hu

2020. március 19-től a friss és fontos IV. kerületi hírek új hírportálunkon érhetők el: ujpestmedia.hu. A hivatalos önkormányzati dokumentumok, közlemények, hírek továbbra is ezen a felületen érhetők el és folyamatosan frissülnek.
klíMA Pont az Újpesti Városnapokon

Szeretettel várunk minden érdeklődőt 2021. augusztus 28-29-én az Újpesti Városnapok rendezvényen található klíMA Ponton!
Ezek a járatok módosulnak este nyolc után

Mintegy ötven járatot ritkítanak, vagy nem indítanak el a kijárási tilalom idősávjában.

Ajánlott videóMostantól Újpest TV vagyunk! Együtt Önökkel!

Az Újpest TV legfrissebb adása...

Újpesti TalálkozásokVároskalauz - Újpest 2017


Városkalauz - Újpest 2017

KapcsolatokFőépítészi Iroda dokumentumaiFőépítészi Iroda elérhetősége
Az oldalt 14844008 alkalommal 10381931 látogató nézte meg a mai napig 2009.01.01. óta

Külképviseleti szavazás, átjelentkezéssel szavazás, levélben szavazás, mozgó urnás szavazás, akadálymentes helység igénybevétele

A 2014. évi országgyűlési választás az új választási eljárásról szóló törvény alapján a korábbi szabályoktól eltérően egyfordulós lesz.

Megváltozott az egyéni országgyűlési választókerületek száma és határa is. 2014. évben 199 parlamenti képviselő - 106 országgyűlési egyéni választókerületi képviselő és 93 országgyűlési képviselő országos listáról - kerülhet be a választás eredményeként a Parlamentbe. A 106 egyéni országgyűlési választókerület közül az Újpest közigazgatási területén lakcímmel rendelkező választópolgárok a 11. számú vagy a 12. számú országgyűlési egyéni választókerület képviselő jelöltjeire szavazhatnak.

I.
Amennyiben a választópolgár a szavazás napján külföldön tartózkodik, Magyarország nagykövetségén, vagy főkonzulátusán adhatja le szavazatát abban az esetben, ha kérte a külképviseleti névjegyzékbe történő felvételét.

A külföldön tartózkodó, de magyarországi lakcímmel rendelkező választópolgárok csak a külképviseleteken szavazhatnak, levélben nem

A külképviseleti névjegyzékbe való felvételt a választási iroda vezetőjétől 2014. március 29-én 16.00 óráig lehet kérni, személyesen, ajánlott levélben, a www.valasztas.hu honlapon, vagy ügyfélkapus regisztráció esetén a www.magyarorszag.hu honlapon. A kérelemnyomtatvány igényelhető a Választási Irodán.

II.
Az a választópolgár, aki a szavazás napján lakóhelyétől távol, de Magyarország területén tartózkodik, átjelentkezéssel szavazhat.

A választópolgár lakóhelye szerinti választási iroda az átjelentkezőt a kérelem alapján törli a lakcíme szerinti szavazóköri névjegyzékből, egyidejűleg felveszi azon településnek a település szintű lakóhellyel rendelkező választópolgárok számára kijelölt szavazókörének névjegyzékébe, ahol a választópolgár szavazni kíván.

Az átjelentkezéssel a választópolgár a lakcíme szerinti országgyűlési egyéni választókerület szavazólapján szavazhat.

A választópolgár legkésőbb 2014. április 4-én (péntek) 16.00 óráig kérheti az átjelentkezést, illetve visszavételét a lakcíme szerinti névjegyzékbe.

Az átjelentkezés személyesen ajánlott levélben, a www.valasztas.hu honlapon, vagy ügyfélkapus regisztráció esetén a www.magyarorszag.hu honlapon kérhető. A kérelemnyomtatvány igényelhető a Választási Irodán.

III.
Az a választópolgár, aki a szavazóköri névjegyzékben szerepel, de egészségi állapota, fogyatékossága, illetve fogva tartása miatt nem tud elmenni a szavazóhelyiségbe mozgóurnát kérhet. FIGYELEM! A mozgóurna kérésének szabályai változtak.

A mozgóurna iránti kérelmet 2014. április 4-én 16.00 óráig a Választási Irodától lehet benyújtani, személyesen vagy meghatalmazott útján teljes bizonyító erejű magánokiratba foglalt meghatalmazással (teljes bizonyító erejű az okirat, ha azt saját kezűleg írták és aláírták, a nem saját kezűleg írt okiraton két tanú aláírásával vagy ügyvéd ellenjegyzésével tanúsítja, hogy azt a nyilatkozó írta alá. A tanúk lakcímét az okiraton fel kell tűntetni.), ajánlott levélben, a www.valasztas.hu honlapon, vagy ügyfélkapus regisztráció esetén a www.magyarorszag.hu honlapon.

A szavazás napján mozgóurnát már csak a szavazatszámláló bizottságtól lehet kérni. A kérelemnek a szavazás napján a szavazatszámláló bizottsághoz legkésőbb 15 óráig be kell érkeznie.

IV.
A fogyatékossággal élő választópolgár kérheti, hogy akadálymentes szavazóhelyiségben szavazhasson a kérelmet a Választási Irodához kell benyújtani 2014. április 4-én 16. óráig.

V.
A választópolgár kérheti, hogy a központi névjegyzékbe kerüljön feltűntetésre nemzetiségének megnevezése és azt, hogy az országgyűlési választáson is nemzetiségi választópolgárként kíván szavazni.

Amennyiben a választópolgár az országgyűlési választáson is nemzetiségi választópolgárként kíván részt venni, nem a pártlistára, hanem a nemzetiség országos önkormányzata által állított listára szavazhat és erre vonatkozó nyilatkozatát 2014. március 21-én 16 óráig teheti meg. A választópolgár csak egy nemzetiség tagjaként szerepelhet a központi névjegyzékbe. A választópolgár 2014. április 4-én péntek 16 óráig kérheti nemzetiségi hovatartozása törlését és módosíthatja az országgyűlési választásra kiterjedő hatály ügyében tett nyilatkozatát.


Felhívom a figyelmüket, hogy a névjegyzékkel kapcsolatos valamennyi kérelemnek tartalmaznia kell a választópolgár nevét, születési nevét, születési helyét, anyja nevét, személyi azonosítóját, továbbá a választópolgár megadhatja a postacímét, email címét vagy telefax számát, ahova a kérelmével kapcsolatos értesítés megküldését kéri.
Az adatokat a személyi igazolványban szereplő adatokkal megegyezően kell megadni.
A nem megfelelő adatközlés a kérelem elutasítását vonja maga után.

Kérem továbbra is kísérjék figyelemmel a www.ujpest.hu OGY Választás 2014 cím alatt közzétett tájékoztatásainkat, valamint a www.valasztas.hu oldalon megjelenő híreket, valamint kövessék Újpest Káposztásmegyer FACEBOOK portálját.

Budapest, 2014. február 24.

Dr. Tahon Róbert
Választási Iroda vezetőjeKapcsolatok

EU Cookie Law warning message demo page