TÁJÉKOZTATÁS: ezen oldalon található archív információkat jogszabályi előírás alapján meg kell tartani.


A hatályos honlap ezen a linken érhető el: https://ujpest.hu
Készíts mézeskalácsot 9+1 lépésben! | Újpest
Köszöntöm Újpest honlapján!
Déri Tibor
Déri Tibor, Újpest polgármestere

Ajánlott videó



Mostantól Újpest TV vagyunk! Együtt Önökkel!

Az Újpest TV legfrissebb adása...

Újpesti Találkozások



Városkalauz - Újpest 2017


Városkalauz - Újpest 2017

Kapcsolatok











Főépítészi Iroda dokumentumai



Főépítészi Iroda elérhetősége
Az oldalt 14667399 alkalommal 10229299 látogató nézte meg a mai napig 2009.01.01. óta

Készíts mézeskalácsot 9+1 lépésben!


Egyszerű, de nagyszerű recept egyenesen az Újpesti Piac magazin legfrissebb számából!



Címkék:
Piac
Hozzávalók:
• 65 dkg liszt,
• 9 evőkanál cukor,
• 9 evőkanál méz,
• 2 egész tojás és 2 tojássárgája,
• 1 kávéskanál mézeskalács-fűszerkeverék,
• 14 dkg margarin,
• 3 evőkanál tejföl,
• 1 kávéskanál szódabikarbóna,
• 1 tojás a mézeskalácsok megkenéséhez.

Az egyszerű mézeskalács elkészítési lépései:

1. A margarint kicsit mikróban megpuhítjuk, majd habosra keverjük.

2. Hozzáadjuk a cukrot, majd a tejfölt, a tojásokat és a tojássárgákat. Ezzel tovább keverjük.

3. A mézet a szódabikarbónával felforraljuk (figyelj rá, hogy ne nagyon kis lábosba tedd, mert nagyon fel fog habosodni!) és még forrón az előző keverékhez öntjük és simára keverjük.

4. Végül a lisztet és a mézeskalács fűszerkeveréket adjuk hozzá és kézzel összegyúrjuk.

5. 1 órára hűtőbe tesszük pihenni. Nagyon jó tésztája lesz, kevés liszt kell csak alá a deszkára, de nem ragad, könnyű vele dolgozni!

6. A hűtőből kivéve kb. 1/2 cm vastagságúra nyújtjuk. Karácsonyi formákkal kiszaggatjuk.

7. A sütőt 180ºC-ra melegítjük. A kiszaggatott mézeskalácstésztát sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük, nem túl közel egymáshoz, mert meg fognak dagadni a mézeskalácsok.

8. Az egész tojást felhabosítjuk, és a sütik tetejét megkenjük vele.

9. Kb. 10 percig sütjük. Figyeljünk rá, hogy ne süssük nagyon barnára, csak épphogy egy kicsi színe legyen, mert ha nagyon megsütjük, akkor nem marad puha.

10. Fogyasszuk egészséggel!







Kapcsolatok

































EU Cookie Law warning message demo page