TÁJÉKOZTATÁS: ezen oldalon található archív információkat jogszabályi előírás alapján meg kell tartani.


A hatályos honlap ezen a linken érhető el: https://ujpest.hu
Kicsik formálta perecek | Újpest
Köszöntöm Újpest honlapján!
Déri Tibor
Déri Tibor, Újpest polgármestere

Ajánlott videó



Mostantól Újpest TV vagyunk! Együtt Önökkel!

Az Újpest TV legfrissebb adása...

Újpesti Találkozások



Városkalauz - Újpest 2017


Városkalauz - Újpest 2017

Kapcsolatok











Főépítészi Iroda dokumentumai



Főépítészi Iroda elérhetősége
Az oldalt 14830267 alkalommal 10369994 látogató nézte meg a mai napig 2009.01.01. óta

Kicsik formálta perecek

Ovisok látogatása a piacon


Óvodás csoportok látogatnak a következő fél évben az Újpesti Piacra, hogy megismerkedjenek annak kereskedelmi és közösségi funkciójával. Az első látogatók a Bőrfestő Óvodából, 2012. október 11-én, csütörtökön délelőtt érkeztek a csarnok elé, ahol Wintermantel Zsolt köszöntötte őket.



Címkék:
Piac
Wintermantel Zsolt
Az üdvözlés után a polgármester a piac területén lévő Lipóti Pékségbe kísérte a kicsiket és a kísérő óvónőket. Az üzemben Uri Zsolt pékmester keverte gépével a tésztát, amelyből a gyerekek elkészíthették péksüteményeiket. Míg a művelet zajlott, az óvodások kóstolgatták a Tóth Péter tulajdonos által felajánlott pogácsákat. A tészta elkészülte után, Oberhauser János üzletvezető mutatta meg a fogásokat. Sebők Timi nagycsoportos óvodás zsömlét formázott, amiből a végén kifli lett. A legtöbben perecet alkottak, amelyeket megjelöltek; hogy felismerhető legyen a termék, vonalkódos papírra rajzolták a jelüket. Amíg sült a „mű”, a kicsik, Práger Ferenc  vezető piacfelügyelővel végig járták a piacot. A halstandnál Bredáné Bagdi Katalin óvónő kérdésére, hogy ki szereti a halat, szinte minden kéz magasra emelkedett. Nem így a töknél, pedig olykor az óvodában tökfőzeléket is felszolgálnak.

A piackör végén egy csokor virágot vettek az óvodások. Mire a csoport visszaért a pékséghez, már a másik ovis csoport is megérkezett, és megsültek a gyerekek készítette pékáruk is. Sebők Timi kiflije szép, ropogós lett. Többen megígérték, hogy a szüleikkel visszatérnek a piacra.

Á.T.




Folyamatos utánpótlás
– Itt működik Újpest szívében egy piac, amely nekünk nagyon fontos – nyilatkozta a polgármester. – A mai helyzetben mindenképpen fontos, hogy a gyerekek már ovis korukban megismerjék a piacot, s tisztában legyenek azzal, hogy nemcsak a plázákban lehet vásárolni. Szerintem ez a kicsiknek egy kedves, szórakoztató program, mely által tanulhatnak is. Remélem, otthon elmesélik a szüleiknek a látottakat, és itt szerzik majd be a hétvégi ebédhez a termékeket. Hogy a piac miliője fennmaradjon, folyamatos utánpótlásra van szükség, mi ezt elkezdjük az ovisokkal. Vásárlók lesznek ők, de az is lehet, hogy néhány pék is kikerül közülük.









Kapcsolatok

































EU Cookie Law warning message demo page