TÁJÉKOZTATÁS: ezen oldalon található archív információkat jogszabályi előírás alapján meg kell tartani.


A hatályos honlap ezen a linken érhető el: https://ujpest.hu
Komoly tartalommal | Újpest
Köszöntöm Újpest honlapján!
Déri Tibor
Déri Tibor, Újpest polgármestere

Ajánlott videóMostantól Újpest TV vagyunk! Együtt Önökkel!

Az Újpest TV legfrissebb adása...

Újpesti TalálkozásokVároskalauz - Újpest 2017


Városkalauz - Újpest 2017

KapcsolatokFőépítészi Iroda dokumentumaiFőépítészi Iroda elérhetősége
Az oldalt 14682346 alkalommal 10242003 látogató nézte meg a mai napig 2009.01.01. óta

Komoly tartalommal


Negyedik alkalommal kéri ki az újpestiek véleményét az önkormányzat a hamarosan rajtoló Újpesti Párbeszéd 2014 során. Nagy István alpolgármestert, a kérdőívek kiértékelését végző bizottság vezetőjét először arról kérdeztük, mi a Párbeszéd „titka”.Címkék:
Piac-Placc
Szilas Park
Újpesti Párbeszéd
– Évről évre gyarapszik a válaszadók száma. Mi a „titka”?
– Örömteli, hogy tavaly már több mint tízezer válaszadónak mondhattunk köszönetet a segítségért. Ami azt jelzi, hogy egyre többen élnek a lehetőséggel, megosztják velünk gondolataikat a város fejlődésével, mindennapjaival kapcsolatban. Az Újpesti Párbeszéd célja, hogy a városvezetés megerősítést nyerjen, hogy tervei egybeesnek-e az itt élők város jövőjéről alkotott elképzeléseivel. A kérdőív kitöltése néhány percet vesz igénybe, ráadásul az újpestiek visszatekinthetnek az időben, és láthatják, hogy a közügyekben tett javaslataik nem csupán ötletek voltak, hanem meg is valósultak. Vagyis a kérdező és a választ adó egyaránt komolyan veszi a tartalmat.

– Mit emelne ki az eddig megvalósult javaslatok közül?
– A korábbi „Párbeszédek” nyomán épült meg a saját uszodánk, fejlesztjük a szakrendelőt, van Piac-Placc. Megépült a Szilas Családi Park, megújult számos játszótér, kutyafuttatók létesültek. Hosszan sorolhatnám, hiszen fontosak az olyan „hétköznapi” dolgok is, mint a jó közvilágítás vagy éppen egy zebra létesítése. Persze vannak még hiányok, nem tudunk mindent és azonnal megoldani.

– Az idén melyek a kiemelt kérdések?
– Kiapadhatatlan téma Újpest fejlesztése, fejlődési irányainak kitűzése. Kiváltképp most, amikor a felelősségteljes gazdálkodás, a kormányzati támogatások eredményeként több forrásból gazdálkodhatunk. Kíváncsiak vagyunk például arra, hogy mások mellett az orvosi rendelők fejlesztését, vagy a többgyermekesek, az idősek támogatását, a kisvállalkozások vagy éppen a tömegsport ösztönzését tartják-e fontosabbnak az újpestiek.

– Négy év elteltével van-e olyan téma, ami visszaköszön?
– A közbiztonság mindig listavezető volt, miközben a városrész rendőrségi mutatói megnyugtatóak. A biztonságérzet tehát nagyon fontos az újpestieknek. Mivel nem önkormányzati hatáskörről van szó, a rendőrség munkájának támogatásával, a közrendvédelmi szálló megépítésével, a szolgálatot teljesítő rendőrök elismerésével, jutalmazásával tudunk ebben segíteni. A közbiztonság kérdése után fontossági sorrendben a közutak, járdák, parkok és zöldfelületek felújítása, valamint az egészségügyi ellátás javítása következik.A kérdőívet ezúttal Újpest Kvíz nyereményjáték zárja. Mindazok, akik valamennyi kérdésre helyesen válaszolnak, és elérhetőségüket is megadják, nyereménysorsoláson vesznek részt az önkormányzat rendezvényein. Az értékes nyeremények között a fődíj egy színes televízió.

B.K.
Kapcsolatok

EU Cookie Law warning message demo page