TÁJÉKOZTATÁS: ezen oldalon található archív információkat jogszabályi előírás alapján meg kell tartani.


A hatályos honlap ezen a linken érhető el: https://ujpest.hu
Szombattól Piac-Placc | Újpest
Köszöntöm Újpest honlapján!
Déri Tibor
Déri Tibor, Újpest polgármestere

Ajánlott videóMostantól Újpest TV vagyunk! Együtt Önökkel!

Az Újpest TV legfrissebb adása...

Újpesti TalálkozásokVároskalauz - Újpest 2017


Városkalauz - Újpest 2017

KapcsolatokFőépítészi Iroda dokumentumaiFőépítészi Iroda elérhetősége
Az oldalt 14682347 alkalommal 10242004 látogató nézte meg a mai napig 2009.01.01. óta

Szombattól Piac-Placc


Március 8-ától ismét benépesül a Duna sétány, megkezdi második szezonját a Piac-Placc, ahol kétszázra bővül az elárusítóasztalok száma. A piac szombati kavalkádján lehet böngészni, nézelődni, nosztalgiázni, filléres áron nélkülözhetetlen csecsebecsékre rátalálni, az otthon feleslegessé vált holmikat eladásra felkínálni. Két törzseladót a Piac-Placc nyitása előtt kérdeztünk a tapasztalatairól.Címkék:
Piac-Placc
Baranyai Lászlóné született újpesti, most Káposztásmegyeren él. - Egy éve is ott voltam a nyitásnál, most is jelentkeztem. Kisnyugdíjasként számítanak az anyagiak, és jól jön az agytorna is. Az évek során sok olyan holmi gyűlik össze a háztartásokban, amelyeket eltesz az ember, mondván, jó lesz egyszer valamikor. Azután kiderül, csak foglalja otthon a helyet, nincs rá szükség, más meg örül neki. Játékot, bögrét, konyhai dolgot viszek a piacra, s ebben már a lányom is segít nekem. Nagyon jó a hangulat, egymást is megismerjük. Budapest legkulturáltabb, legtisztább piaca az újpesti, köszönhető ez a vezetőségnek! - emeli ki Baranyai Lászlóné.

Pusztai János a közösségi élményeken túl a megélhetésre tereli a szót: - Ez az újpesti lehetőség országosan is egyedülálló, és számunkra keresetkiegészítést jelent. Hosszúak voltak a téli hónapok, amikor nélkülözni kellett a Piac-Placcot, várom a tavaszi nyitást. De a kiszolgálás is dicséretet érdemel! Asztalt kapunk, záráskor elpakolnak utánunk, és gyönyörűen kitakarítanak. Átlátható módon történik a helyek kijelölése, minden korrekt. Anyósom hagyatéka, órásmester apósom gyűjteményének egy-egy darabja szerezhet örömöt a gyűjtőknek, és van ruhanemű is még a szekrény aljában, amit kiviszünk.

B. K.Mint ismert, lakossági kérés nyomán támogatta az önkormányzat az újpesti Piac-Placc létrejöttét. A standokon szombatonként minden otthon feleslegessé vált apróságot, használati tárgyat eladhatnak az erre vállalkozók, kivéve élelmiszert, vegyi árut, virágot vagy élő állatot. Az újpesti árusok 900, a máshonnan érkezők 1500 forintot fizetnek alkalmanként.Kapcsolatok

EU Cookie Law warning message demo page