TÁJÉKOZTATÁS: ezen oldalon található archív információkat jogszabályi előírás alapján meg kell tartani.


A hatályos honlap ezen a linken érhető el: https://ujpest.hu
HétVÉGre Újpesten | Újpest
Köszöntöm Újpest honlapján!
Déri Tibor
Déri Tibor, Újpest polgármestere

Ajánlott videó



Mostantól Újpest TV vagyunk! Együtt Önökkel!

Az Újpest TV legfrissebb adása...

Újpesti Találkozások



Városkalauz - Újpest 2017


Városkalauz - Újpest 2017

Kapcsolatok











Főépítészi Iroda dokumentumai



Főépítészi Iroda elérhetősége
Az oldalt 14833867 alkalommal 10373097 látogató nézte meg a mai napig 2009.01.01. óta

HétVÉGre Újpesten

Itt a húsvét!


Húsvétkor Jézus feltámadását ünnepli a keresztény világ. A nagyhét utolsó napjaiban járunk. Ez az időszak a készülődésről, várakozásról szól. Ünnepi díszbe öltöztetjük a lakást, sütünk-főzünk, összejövünk rég nem látott családtagjainkkal. A bensőséges családi együttlét mellett bizonyára marad idő a kulturális programokra. Programajánlónkban ehhez kínálunk ötleteket.



Címkék:
Piac
Piac-Placc

Húsvétváró programok piacon és víz mellett

Az Újpesti Piac- es Vásárcsarnok felügyelősége és a kereskedők a húsvétszombati piacnapon is kitesznek magukért, ízletes falatokkal kínálják a vásárlókat. Közkívánatra tojáskrémes kenyérrel vendégelik meg a vásárlókat. A húsvéti falatozás 10 óra tájban kezdődik. A gyerekeket, felnőtteket pár hete született húsvéti bárány, nyúl és aprójószág varja. A nyuszi- és báránysimogató mellett más meglepetésre is készülhetnek a gyerkőcök, hiszen, ahol nyuszi van, ott ajándéknak is helye van. A húsvéti nyuszi Újpesten már szombat reggelre csokitojásokat rejt el az Egek Királynéja-főplébániatemplom zöld füvébe.

Szombattól hétfőig naponta 10-től 18 óráig családi húsvéti napok várják az újpestieket az Aquaworld Élményfürdőben. A vidám rendezvény felejthetetlen órákat ígér tojásfestéssel, nyuszisimogatóval, vidám fröcsköléssel és tojáskereséssel. 

Irodalmi beszélgetés Valachi Annával József Attiláról 

Pénteken 17 órától a Király utcai könyvtár vendége lesz Valachi Anna irodalomtörténész, aki „A nő számomra rejtély” című könyve kapcsán József Attiláról, irodalomról, pszichológiáról beszélget Rojkó Annamária újságíró-szerkesztővel.

Új kiállítások az Újpest Galériában

Kiállításokban gazdag ez a hétvége is. Csütörtökön nyílt meg a „raportraraportra”, a kARTon Csoport textilművészeti kiállítása, valamint Jónák Tamás festőművész festmény- és grafikatárlata a Polgár Centrum – Újpest Galériában. Péntek este 18 órakor nyílik meg Pannonhalmi Zsuzsa keramikus kiállítása, ugyanitt.

A „Közel-Kelet és Afrika jelene” program keretében dr. Yaghi Rida libanoni orvos, festőművész tárlata április 24-ig tekinthető meg az Ifjúsági Házban. Várregék címmel április 30-ig látogatható a Maszk Bábszínház bábkiállítása a Karinthy Frigyes Művelődési Házban.

Állandó kiállítás: az Újpesti Helytörténeti Gyűjtemény szombaton is várja a település múltja iránt érdeklődő gyermekeket és felnőtteket. Az állandó kiállítás címe: Két ezredév között. Fejezetek Újpest történetéből. Megtekinthető szombaton 10-től 14 óráig. (Keddtől péntekig 10-től 17 óráig, hétfőn és vasárnap zárva.)

Művészeti kavalkád 

Pénteken 19 órakor Művészeti Kavalkád címmel a szeretet öt nyelvét ismerhetjük meg a zenész, a táncos, a képzőművész és a színész „megfogalmazásában”a Polgár Centrumban. 

Szünidőben is Tarzan™ Park

Már több hete, hogy a tavasz örömére ismét megnyitotta kapuit a Tarzan™ Park, amely nyár elejéig további izgalmas játszóeszközökkel bővül. Az ország legnagyobb családi játszóparkja az idei szezonban már több mint két és fél hektáros területen várja az újpesti családokat. A parkban óriás kalózhajó fogadja a bátor tengerészeket. A hajó árbockosarába felkapaszkodva közel 10 méter magasból lehet felfedezni a Zsivány-tenger vidékét és a szemben épült Rejtek-erőd alagútrendszerében megbúvókat. Kitárta kapuit a cölöperőd is, amelynek az udvarán egy hintó várja utasait. Az újdonságoknak ezzel még nincs vége, hamarosan további izgalmakkal szolgál majd a park.

A Tarzan™ Park zárt, biztonságos, kulturált jellegének, felszereltségének, nem utolsósorban a Tarzan-terasznak köszönhetően ideális helyszíne lehet születésnapi buliknak, csoportos látogatásoknak. Ezekre a park a kicsi és a nagy vendégeit kedvezményes ajánlattal várja, amelyről további információt a www.tarzanpark.hu oldalon találhatnak.

Újpestieknek kedvezménnyel

Egyéni gyermek-belépőjegyeket 1850 Ft-ért, felnőttjegyet 1450 Ft-ért, csoportjegyet pedig 800 Ft-ért válthatnak a látogatók, amelyből a lakcímkártya vagy az Újpest Kártya bemutatásakor az újpestiek 25 százalékos kedvezményt kaphatnak. A Tarzan™ Park március–április hónapban 10–17 óra közötti, májustól októberig pedig a tavalyinak megfelelő 9–19 óra közötti nyitvatartási időben látogatható a Tábor utca 28. szám alatt. A parkba érkezőket nagy területű kerékpár- és autóparkoló fogadja. 

Húsvét szombatján is Piac-Placc

Szombaton reggel 6 órától nyílik a népszerű Piac-Placc a városháza mellett, a Duna sétányon. A számtalan elárusítóhely garantáltan jó vásári hangulatot és kedvezményes, olykor filléres vásárlást kínál. A gyűjtők, régiséget keresők se maradjanak otthon! 

A Föld napja a Rex Állatszigeten

A Rex Állatszigeten szombaton 10–11 óra között a Föld napja tiszteletére megrendezett családi nap várja az újpestieket.

Elmaradhatatlan zenés randevú

Elmaradhatatlan a Hétvégi randevú című zenés program, amelyet átmenetileg új helyszínen, az Ifjúsági Házban rendeznek meg, vasárnaponként 17 órakor kezdődik. Ezúttal is a közkedvelt Szilver zenekar várja a táncolni vágyókat a hatvanas-hetvenes-nyolcvanas évek zenéjével.

Névnapi emlékeztető

Szombaton Emma, Leó és Malvina, vasárnap Tivadar, Konrád és Odett nevű ismerőseink ünneplik névnapjukat.

Kellemes kikapcsolódást és jó pihenést kívánunk!

G.R.








Kapcsolatok

































EU Cookie Law warning message demo page